Westland Stars

Shoot for the Stars

Winst voor de BASKETBALLVERENIGING DE "WESTLAND STARS"

Afgelopen vrijdag (24-6-1977) speelde het eerste herenteam van de "Westland Stars" zijn eerste oefenwedstrijd tegen U.D.O. uit Heerjansdam. In de beginfase van de wedstrijd ging het in de sporthal Den Dam gelijk op tussen de beide selekties. Vlak voor de rust werd een voorsprong bereikt, vooral dankzij snelle scores van Lex Thoen en playing coach Jan Noordam.

In de beginfase van de tweede helft haalde een man-to-man verdediging van U.D.O. weinig uit vooral omdat George van Holsteyn en Frans Smits onder beide borden uitstekend rebounden. Herry van Reenen vergrootte samen met Piet Faber en Johan Vodegel de voorsprong door enkele treffers van grote afstand.

Naarmate de wedstrijd vorderde ging het team uit 's-Gravenzande steeds beter spelen en stond zijn tegenstander nog nauwelijks scoringskansen toe. Hans Kruyk en Paul Thoen deden in deze periode uitstekend werk terwijl ook Dirk Middelkoop steeds beter ging spelen.

De wedstrijd had mede dankzij scheidsrechter John Moens (tweede helft) een sportief verloop.

De 50-28 eindstand in het voordeel van het 's-Gravenzandse team geeft duidelijk de kracht weer voor de toekomst.

Mede door het gunstige resultaat was het voor de meegereisde supporters uit 's-Gravenzande een leuke wedstrijd om naar te kijken.

Topscorers:
Jan Noordam -  14 punten
Lex Thoen   -  10 punten
Frans Smits, George v. Holsteyn en Herry v. Reenen - 6 punten

In augustus wordt de return wedstrijd gespeeld. Hierover volgen nog nadere mededelingen. Komt U kijken!