Westland Stars

Shoot for the Stars

  • Home
  • - Nieuws
  • - Nieuws
  • - 2012
  • - April
  • - Paastoernooi van de Westland Stars (met foto's)

Paastoernooi van de Westland Stars (met foto's)

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver, in de Westlandhal werd het jaarlijkse paastoernooi gehouden. In de afgelopen jaren viel de opkomst voor dit toernooi altijd wat tegen, dit jaar was het gezellig druk. Zo'n 60/70 jongens en meiden waren er klaar voor en hadden er zin in!

De inschrijving was van half 12 tot 12 uur, er werden complete teams ingeschreven, maar je kan ook gewoon los inschrijven. De organisatie hield zich na de inschrijving bezig met het wedstrijdschema, terwijl de deelnemers een half uur hadden om zich goed voor te bereiden en lekker warm te lopen.

De teams waren Wasumi Stars Pirates, Team Vieze, de Judeska's, Twitterboys, Veilingboys, Colijnstraat Hooligansen 't Zooitje.

Het toernooi kon beginnen!

Er werden elf speelrondes gespeeld, iedereen zou een keer tegen elkaar spelen. De eerste wedstrijden verliepen goed, de sfeer was top! De wedstrijden waren weer van hoogstaand niveau, de teams met de 'kleinere' spelers deden het erg goed, de bal werd goed rond gespeeld en regelmatig schitterend afgemaakt. De poulefase verliep goed, alleen in de laatste twee speelrondes moesten de wedstrijden iets ingekort worden, anders zouden we misschien in tijdnood komen.

De halve finalisten waren bekend: Wasumi Stars Pirates, Twitterboys, Veilingboys en 't Zooitje. 

Voordat deze halve finales gespeeld zouden worden hadden we eerst een Dunkcontest, 3-Point contest en Afschieten (voor de kleinere).

De 3-Point contest werd gewonnen door Emiel Verlee (u16.1), in de eerste ronde had hij 2/5, net als Stefan v.d. Beukel, Wouter Vrencken en Erik van Berchum. In de laatste ronde was hij de overige drie de baas en schoot er 3 in.

Het afschieten was ook ontzettend spannend en werd gewonnen door Tim v.d. Meer!

De dunkcontest werd een waar spektakel, een hoop mensen deden in de eerste ronde mee, geweldige dunks van o.a. Jens Olsthoorn, Dave Willems, Karsten de Gier en Sander N'Guessan (oud speler van de Westland Stars, tegenwoordig speelt hij voor Lokomotief Rijswijk).

De bovenstaande vier kregen in de finale de kans om te laten zien wie het allerbeste was. Geweldige dunks volgde, maar Sander had toch echt de mooiste dunk, hij dunkte hem snoeihard af en bleef vervolgens tot aan zijn elleboog in de basket hangen, geweldig!

Na dit alles werden de halve finales gespeeld. De wedstrijden gingen op allebei de velden heel goed op, het zou in de laatste minuten beslist worden.

De Wasumi Stars Pirates en de Veilingboys  trokken in de halve finales aan het langste eind en mochten zich opmaken voor de grote finale! De finale bestond uit twee keer 8 minuten basketbal, het zou een mooie wedstrijd worden. De wedstrijd werd, zoals verwacht, erg spannend. Na de eerste periode van 8 minuten was het verschil slechts 2 punten, de laatste 8 minuten zouden uitmaken wie de echte kampioenen zouden worden. In de laatste 8 minuten werd het verschil gemaakt, in het voordeel van de Wasumi Stars Pirates. Het was duidelijk in de laatste minuten, het verschil liep op en de winnaar was bekend!

Na de finale werd de prijsuitreiking gedaan, Tim (afschieten), Emiel (3 punters) en Sander (dunken) kregen een super prijs. Er was ook nog een extra prijs, de prijs bij het afschieten voor het grootste talent, deze prijs werd gewonnen door Nienke, zij mocht een mooie basket mee naar huis nemen! En een groot applaus was er voor de Wasumi Stars Pirates!

De mensen uit het winnende team kregen boven bij Bessa nog een lekkere taart.

Het was weer klaar, het was een top dag!

Bekijk alle foto's hieronder of klik hier