Westland Stars

Shoot for the Stars

  • Home
  • - Nieuws
  • - Nieuws
  • - 2012
  • - Januari
  • - Nieuwjaarstoernooi Westland Stars zeer geslaagd!

Nieuwjaarstoernooi Westland Stars zeer geslaagd!

Afgelopen weekend was het zover, het Nieuwjaarstoernooi van de Westland Stars.

Om kwart over 11 stonden de eerste mensen al te wachten om zich te mogen inschrijven, om half twaalf was het al goed druk in het halletje van de Westlandhal, het inschrijven kon beginnen! Tot zeker tien over twaalf bleven er mensen aan de tafel komen om zich in te schrijven.

Om kwart over twaalf werd er begonnen met de teams bekend te maken en de poules in te delen over de twee beschikbare velden, dit was nog een flinke puzzel, aangezien er in totaal 12(!) teams ingedeeld moesten worden.

Even na half 1 kon het toernooi echt beginnen, de teams waren er klaar voor, Gametime! Door de vele teams zat het schema bomvol, de wedstrijden konden niet langer duren dan tien minuten duren en de volgende wedstrijden moesten snel weer beginnen. Er werd in twee poules gespeeld, de beste twee van deze poules kwamen in de halve finale en de winnaars daarvan kwamen uiteraard in de finale.

In allebei de poules waren geweldige wedstrijden, de een nog mooier dan de andere. Het was leuk te zien dat de kleinere die meededen, ook veel de bal kregen en de ruimte kregen om ook te schieten en zo actief mee te doen.

Na de poulefase werden de halve finalisten duidelijk: De halve pannenkoeken, Team zonder naam, de Tollies en de Haagseneuzen.

Voordat de halve finales zouden beginnen werd er eerst een driepunterwedstrijd gehouden voor de ouderen en op het andere veld een 'afschietwedstrijd' voor de kleine. De driepunterwedstrijd werd gewonnen door de onlangs teruggekeerde Reinier Verduin (Roggie), hij won in de finale van kleine Peet.

De afschietwedstrijd was spannend, de grote favorieten gingen er snel uit en Tim vd Meer maakte daar goed gebruik van en werd eerste! 'niet-basketballers' Daan en kleine Bessa pakte de tweede en derde plaats!

Na deze korte onderbreking werden de halve finales gespeeld, deze werden gewonnen door de Tollies op het ene veld, en de Haagseneuzen op het andere veld, de finale kon beginnen!

De finale werd gespeeld in twee periodes van 7,5 minuten en stond onder leiden van topscheidsrechters Jamai v. Almenkerk en Pascal Faase.

De wedstrijd begon leuk, het team van de Haagseneuzen nam snel de leiding en het leek erop dat ze deze wel vast konden houden, bij de rust stonden zij dan ook voor met 11-7. De Tollies hadden flink overleg in de korte rust tussen de perioden en begonnen voortvarend, ze lieten niets heel van de Haagseneuzen. Jan Vrencken leek niet te kunnen missen en ook Ivo en Mitch speelde een superwedstrijd! DE TOLLIES WINNEN!!!!

Boven in de bar bij Bessa werden de kampioenen gehuldigd met een gouden medaille en een heerlijke taart.

Het was een geweldige dag, hopen dat de volgende toernooi net zo druk bezocht gaan worden!