Westland Stars

Shoot for the Stars

  • Home
  • - Nieuws
  • - Nieuws
  • - 2013
  • - December
  • - Leden Westland Stars halen ruim duizend euro op

Leden Westland Stars halen ruim duizend euro op

Sinds drie weken geleden bekend werd dat we een financieel zwaar jaar tegemoet gaan, hebben we al ruim duizend euro aan inkomsten gegenereerd. Hoewel hiermee het begrotingsprobleem niet direct verdwijnt, is één ding duidelijk: de schouders worden eronder gezet.

Namens het bestuur van Westland Stars luidde voorzitter Peter van den Beukel in het weekend van 16 november de noodklok over de naderende financiële situatie. Als er in 2014 niets aan de balans verandert, is het risico groot dat de club per 31 december 2014 failliet gaat. Met name de steeds groter wordende zaalhuur is een probleem, vertelde hij destijds. Om de impact daarvan aan te geven: de contributie van alle leden gaat daar volledig aan op. Omdat daarnaast de basketbalbond wanbeleid voert en steeds hogere afdrachten claimt, moeten er bestuurlijke keuzes gemaakt worden om de situatie te verbeteren. Maar, zo gaf hij destijds al aan: in eerste instantie zullen de leden zelf creatief moeten worden en actief inkomsten genereren.

Die oproep lijkt nu aangekomen. Maarten Prins en Juliën Alzein, die samen de sponsorcommissie van Westland Stars vormen, lieten zondag weten dat een drietal afzonderlijke acties al duizend euro hebben opgeleverd. "Jongens Onder 16.1 organiseerde sponsoring door familie en vrienden van gescoorde punten tijdens de op 23 november gespeelde uitwedstrijd tegen Jump IJsselstein. Elk gescoord punt werd zodoende ongeveer €2,50 waard. De wedstrijd eindigde in een overweldigende 21-143 zege, waardoor ongeveer €350,- aan inkomsten werden binnengeharkt", vertelt Prins trots.

Daarnaast was het mixteam U12.1 vorige week zaterdag succesvol. In de rust van de wedstrijd Heren 1 - Red Stars hielden zij een sponsor-layup, waarin elke gescoorde lay-up voor inkomsten zorgden. Zij overtroffen het resultaat van JU16.1 door maar liefst €400,- te verdienen. Tot slot heeft de AH Sponsorpuntenactie €304,90 aan inkomsten opgeleverd.

Prins is blij met de daadkrachtige initiatieven die ontplooid worden. "Het feit dat teams zelf actief met sponsoring bezig gaan en met eigen acties komen vinden we super", vertelt hij. "We ondersteunen elk idee en werken graag concrete plannen uit met teams die nog niet goed weten hoe ze kunnen bijdragen. Daarnaast zoeken we continu mensen die als 'Aandeelhouderrrr' deel willen uitmaken van de Westland Stars Club van 100. Deze mensen gaan we uiteraard op diverse manieren in het zonnetje zetten en op de hoogte houden van alle Stars-nieuws. Op onze site is een barometer te zien waarop te volgen is hoeveel deelnemers er zijn. De meter kruipt langzaam richting oranje, dus we zijn er nog niet. Maar als de inzet van afgelopen weken volgehouden wordt heb ik vertrouwen in een positieve afloop."