Westland Stars

Shoot for the Stars

  • Home
  • - Nieuws
  • - Nieuws
  • - 2013
  • - November
  • - Westland Stars in financiële problemen

Westland Stars in financiële problemen

Het Westland dreigt een unieke sportvereniging te verliezen. Het bestuur van basketbalvereniging Westland Stars luidde vrijdag de noodklok over de huidige financiële situatie.

Het nieuws overschaduwt dit weekend het mooie resultaat van Westland Stars Heren 1, dat zaterdagmiddag thuis het rechtstreekse duel om de koppositie met 55-49 van B.O.B. Oud-Beijerland won. De winst was een cruciale horde in de weg naar het najaarkampioenschap. Dat is namelijk nodig om volgend jaar te promoveren naar de eerste rayonklasse en die ambitie is onderdeel van het verenigingsbeleid om de gehele club naar een hoger plan te tillen.

Stars-voorzitter Peter van den Beukel was, voorafgaand aan de wedstrijd, echter kristalhelder over de financiële positie van Westland Stars, waardoor ook de ambities in gevaar komen. "Als de huidige lijn wordt doorgezet zijn we per 31 december 2014 failliet. We kunnen dus nog één kalenderjaar door voordat de koek op is.  Daarom geef ik nu het signaal af dat de helpende hand nodig is", vertelde hij in het radioprogramma WOS Sport.

Volgens Van den Beukel zijn er duidelijk aanwijsbare oorzaken voor de slechte financiële vooruitzichten: verhoging van zaalhuur en van afdrachten aan de basketbalbond. "De contributie die we van al onze leden vragen gaat volledig op aan zaalhuur. Je kunt de zaalhuur elk jaar verhogen, maar daar zit een grens aan. Die wordt bruut overschreden. En de NBB-afdrachten rijzen de pan uit. Volgend jaar wil men nog eens €7,50 extra per lid innen."

Ook over de gevolgen van een faillissement is Van den Beukel duidelijk. "Allereerst verliest het Westland een unieke, mooie sport. Om het simpel te zeggen zitten er vanaf 2015 bijna 200 gemotiveerde basketballers elke zaterdag thuis. Maar ook de bezetting van de Westlandhal en Balleringhal valt weg. Dat kunnen de verhuurders en exploitanten van die zalen toch niet laten gebeuren?"

Westland Stars benadert actief het Westlandse bedrijfsleven om deel te nemen aan de Club van 100 en er wordt naarstig gezocht naar een hoofdsponsor, maar door de door de laagconjunctuur staan de bedrijven niet in de rij. Toch is Van den Beukel optimistisch. "De naam Westland Stars is een bijzonder merk. Hoe Westlandser wil je het hebben? Het zorgt voor kansen in de bedrijfscommunicatie. Het is toch enorm sterk als je via zowel eigen kanalen als die van ons kan aangeven dat het een geweldig mooie sport mee helpt opbouwen? Ik kan me niet voorstellen dat er geen Westlandse bedrijven zijn daar deel van uit willen maken."

Wie de basketbalsport een warm hart toedraagt en zich herkent in de argumenten van Van den Beukel kan zich voor meer informatie melden bij Maarten Prins en Juliën Alzein van de Westland Stars-sponsorcommissie via sponsoring@westlandstars.nl!