Westland Stars

Shoot for the Stars

  • Home
  • - Nieuws
  • - Nieuws
  • - 2013
  • - September
  • - Start basketbalcompetitie zonder Dames 1

Westland Stars start basketbalcompetitie zonder Dames 1

Komend weekend start een verse basketbalcompetitie. Helaas is vrijdag bekend geworden dat dit niet voor Dames 1 geldt. Het team ziet enkele belangrijke speelsters vertrekken en kan daardoor geen goede selectie samenstellen.

De teamindeling zag er tot voor kort bijna net zo uit als vorig jaar: een brede waaier van zowel jeugd- als seniorenteams, met talentvolle aanwas. Vorig jaar werden vier teams kampioen, waarvan twee in de jeugd: Jongens Onder 14 en Meisjes Onder 14. Laatstgenoemde won ook nog eens de beker. En hoewel Dames 1 en Heren 1 in Waddinxveen beslissingswedstrijden om het kampioenschap niet wisten te verzilveren, is de ambitie om dit seizoen ook met de eerste teams wél succes af te dwingen aanwezig.

Voor de meeste teams is de seizoensstart onbedreigd. De samenwerking met de Maassluise basketbalvereniging Green Eagles, die een fusie tussen de meisjesteams inhoudt, is een succes en wordt doorgezet. Verder blijft het aantal Heren seniorenteams gehandhaafd op vier en is er met name in de ploegen JU16.1 (gecoacht door Pascal Faase) en JU18.1 (Marvin Cossee) veel talent. Het bestuur heeft bovendien de ambitie uitgesproken om Heren en Dames 1 op een hoger niveau te krijgen. Helaas is die ambitie voor laatstgenoemde ploeg nu ver weg.

Stars-voorzitter Peter van den Beukel is teleurgesteld, maar vertelt ook dat er weinig aan te doen is. "Het uiteenvallen van Dames 1 heeft verschillende oorzaken. Enkelen vertrekken naar Green Eagles, dat op hoog niveau speelt. Maar er zijn bij enkele speelsters ook privéredenen om te stoppen met basketbal. Dat zijn zaken waarop het bestuur weinig tot geen invloed heeft. We betreuren het dat we het dit jaar zonder Dames 1 moeten doen en we gaan op zoek naar een oplossing, maar die zal tijd vergen."

Ondanks het uitblijven van Westlands damesbasketbal zijn er nog steeds aantrekkelijke wedstrijden in de Westlandhal te zien. Komend weekend speelt om 14.15u het talentvolle JU18.1, dat in de Rayonklasse acteert. En op 21 september speelt Heren 1 zijn eerste wedstrijd. Thuis is om 18.15u DAS uit Delft de tegenstander. Houd ook Westlandstars.nl in de gaten voor het actuele wedstrijdoverzicht!