Westland Stars

Shoot for the Stars

  • Home
  • - Nieuws
  • - Nieuws
  • - 2014
  • - Februari
  • - Damesbasketbal terug bij Westland Stars

Damesbasketbal terug bij Westland Stars

Goed nieuws voor alle Westlandse (jonge)dames: Westlands enige basketbalvereniging Westland Stars heeft sinds deze week weer een damesteam! “Letterlijk iedereen is welkom om een balletje op te komen gooien”, vertelt kersverse trainer Allard van Almenkerk enthousiast.

Het gevoel van machteloosheid voerde de boventoon toen medio 2013 bleek dat het nieuwe basketbalseizoen voor Westland Stars zou aanvangen zónder Dames 1. Om diverse (privé)redenen kon er geen voltallig damesteam meer geformeerd worden. En de jeugdteams Meisjes Onder 14 en Meisjes Onder 16 waren nog geen volwaardige aanwas. Eeuwig zonde, temeer omdat Stars Dames 1 in de jaren ervoor voor mooie wedstrijden zorgde en minimaal in de eerste klasse uitkwam.

De vreugde is dus des te groter dat er slechts een half jaar na het wegvallen van het damesteam, een nieuw team is geformeerd. Trainer Allard is dolenthousiast: "Eén van de ex-speelsters van Dames 1, Mijke Vrijland, heeft het initiatief genomen om een team samen te stellen. En dat is gelukt. Er spelen nu enkele veteranen mee, zoals Hanneke Christoffels, Linda Franke en Marloes Valstar, maar we hebben ook drie meiden die voor het eerst basketballen. En volgende week verwacht ik er nog eens drie."

Omdat de meerderheid van het team in de horeca en dus op zaterdag werkt, zitten wedstrijden er vooralsnog niet in. Allard: "Ik denk dat vooral restaurant Bij5 dan een probleem heeft", lacht hij. "Maar met voldoende nieuwe aanwas vinden we daar vast een oplossing voor. Er zit in elk geval potentie in het team; ik zou het super vinden om met deze dames competitie te spelen. Daarom bij deze dus een oproep elke dame, jong of oud, een balletje wil komen gooien: voel je welkom! Alles wordt uitgelegd, de sfeer is heel ongedwongen en het woord falen kennen we niet. Kom lekker meetrainen!"

Voor wie dat wil: de trainingstijd is op maandag van 18.00u tot 19.30u in de Naaldwijkse Balleringhal. Voor wie jonger is dan pakweg 16 zijn er bovendien meisjesteams (U14 en U16); meer informatie daarover op westlandstars.nl/informatie/trainingstijden.