Westland Stars

Shoot for the Stars

  • Home
  • - Nieuws
  • - Nieuws
  • - 2014
  • - Februari
  • - "Westland Stars kan zoveel meer met kledingsponsoring”

"Westland Stars kan zoveel meer met kledingsponsoring”

Sinds eind 2013 loopt JU16.1 in flitsende nieuwe uittenues rond. Gesponsord door VTM Telecom, geleverd door Rowin Sport, gerund door Rob Stoffer. De ondernemer ziet echter meer kansen – en niet alleen voor Westland Stars. “Er zijn zoveel mogelijkheden op het gebied van kledingsponsoring.”

Een basketballer is Rob Stoffer eigenlijk niet. De 53-jarige 's-Gravenzander typeert zichzelf als een voetbalmens. Maar toen zijn oudste zoon Hidde tien jaar geleden met basketbal begon, kwam het enthousiasme vanzelf. "Daar komt mijn affiniteit met de sport vandaan",  zegt hij. "Ik heb destijds ook het team waarin hij speelde, gesponsord. En toen ik vijf jaar geleden Rowin Sport oprichtte, was het logisch om basketbalproducten aan te bieden. Maar het is niet de sport waar ik op focus. Rowin Sport biedt voor allerlei sporten kledingoplossingen."

Basketbal is wel een sport waar weinig concurrentie in is, merkt hij. "Ik lever in principe door heel Nederland, maar ik merk dat er voor bijvoorbeeld voetbalgebied veel lastiger is om marktaandeel te claimen. Daar zijn al zoveel webwinkels voor. Ik werk bovendien ook met lokale contactpersonen. En die heb ik nu eenmaal minder in Maastricht dan in het Westland."

Lokaal gericht ondernemerschap is sowieso wat Stoffer kenmerkt. "Ik doe graag zaken met mensen en clubs in de regio. Dan zijn de lijnen het kortst en kan ik een optimale, snelle levering garanderen. Zeker als het op maatwerk aankomt. De bedrukking van sponsorkleding is een delicate klus, maar die ook zo goedkoop mogelijk moet gebeuren. Ik snap heel goed dat sportclubs daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. In dat spanningsveld van kwaliteit en prijs kom ik het makkelijkst tot overeenstemming met mensen in de regio."

Stoffer haalt voorbeelden aan waar zijn maatwerk en expertise uit blijkt. "Voor Westland Stars heb ik de uittenues van JU16 verzorgd, in opdracht van teamsponsor VTM Telecom. Ook verzorg ik de leveranties van Westland Stars-truien. Maar ik kijk wel naar de kansen op lange termijn. Ik zie mogelijkheden voor teamsponsoring op grote schaal. Trainingspakken, tassen, sokken, noem het maar op. Dat betekent niet dat je direct je eigen clubstijl om zeep hoeft te helpen. Kijk maar naar de speciale uittenues van JU16."

Zulke sponsoringsmethoden zijn in de voetbalwereld zeer gebruikelijk, aldus Stoffer. "Daar kunnen veel Westlandse clubs een voorbeeld aan nemen. Voetbalclubs doen een continu doorlopend aanbod dat vaak gewoon op zaterdagochtend bij een kraampje langs het veld of in de kantine verkocht wordt. Waarom kan dat niet bij zaalsporten?"

De Westlandse ondernemer is daarom optimistisch over de toekomst. In de relatie met Westland Stars, maar ook met andere clubs. "Ik hou ervan om dingen actief aan te pakken. Mijn zoon Krijn doet de webshop, ik doe de commercie. Samen runnen we een zaak. Dat betekent dat we snel kunnen schakelen. Die snelheid zie ik als het grote voordeel in de regio. Ik zie de mogelijkheden op het gebied van kledingsponsoring. Er is zoveel mogelijk voor clubs; je hoeft alleen maar de kansen te pakken." 

Foto