Westland Stars

Shoot for the Stars

Donderdag beslissingsdag voor JU18

De basketbaltalenten van Westland Stars Jongens Onder 18 spelen aankomende donderdag de beslissingswedstrijd om het kampioenschap van hun leeftijdsklasse in Rayon West. Tegenstander is BV Woodpeckers - kampioen in de landelijke competitie waarin de ploegen elkaar dit jaar al eens troffen - en waarvan Westland Stars thuis al eens gewonnen heeft.

Westland Stars U18 kwam dit jaar uit in het interrayon - één niveau onder Eredivisie. De beste teams uit de vier rayons (noord, oost, zuid, west) strijden daarin tegen elkaar. Hoewel Westland Stars in het interrayon zesde werd (van de tien teams), werd het van alle teams uit Rayon West tweede.

"Eigenlijk is deze wedstrijd voor ons een extra kans om alsnog een prijs binnen te halen", stelt coach Marvin Cossee. "Hoewel het eigenlijk een rare constructie is, want Woodpeckers is in het interrayon dik en dik eerste geworden en wij eindigden in de middenmoot. Woodpeckers heeft van de zestien wedstrijden slechts drie keer verloren. Maar wat wel erg leuk is: daarvan was één wedstrijd tegen ons." Westland Stars zette toen een thriller neer: 59-57.

Op de vraag of hij kans ziet om donderdag het West-kampioenschap binnen te slepen, is hij op zijn zachtst gezegd positief. "Mijn vertrouwen in deze jongens is heel groot. We hebben bijna de gehele competitie met zes man gespeeld - op het laatst met zeven. Doorwisselen is daardoor niet mogelijk en je ziet bijvoorbeeld dat ons schotpercentage richting het eind van wedstrijden afneemt. Toch hebben we mooie wedstrijden neergezet en een goede eindklassering. Zesde worden met zo weinig spelers vind ik daarom een hele knappe prestatie."

De wedstrijd vindt op neutraal terrein plaats, namelijk in de Alexanderhal in Rotterdam. Aanvang 19.00u. De Westland Stars-supporters vertrekken om ongeveer 18.00u van de Westlandhal. Iedereen is welkom: wie mee wil, maar niet direct bij de vereniging betrokken is, kan zich melden via pr@westlandstars.nl