Westland Stars

Shoot for the Stars

  • Home
  • - Nieuws
  • - Nieuws
  • - 2016
  • - April
  • - U12 en U16 volop in de race voor het kampioenschap

U12 en U16 volop in de race voor het kampioenschap

Na het wedstrijdloze paasweekend komen er dit weekend weer diverse teams in actie. Tijd voor een prestatie- en kansenoverzicht in deze laatste competitiemaand van het seizoen.

U12 is deze competitiehelft ongeslagen en heeft misschien wel de beste papieren in handen om kampioen te worden. Westland Stars, dat na de kerst in de vijfde klasse is gaan spelen en daar uitstekend presteert, staat met 12 punten gedeeld eerste met Zoebas. Wel heeft Westland Stars één wedstrijd minder gespeeld, waardoor het de kampioenschapskansen nog in eigen hand heeft.

Vandaag (2 april) speelt U12 uit tegen Rebound. Van die ploeg werd thuis met 44-37 gewonnen. Op 9 april speelt U12 thuis tegen Jump'80 en op 16 april uit tegen BV Squirrels. Op 23 april is de return en hoogstwaarschijnlijk dus ook de kampioenswedstrijd.

U14 staat vijfde in de poule van zes teams  en heeft geen uitzicht meer op een top drie-klassering. De ploeg won dit jaar één wedstrijd: 59-45 op BV Voorne. Met nog drie wedstrijden te gaan kan de ploeg in elk geval nog voorkomen dat het laatste komt te staan - en afhankelijk van de resultaten van nummer vier BV Voorne misschien nog één plekje klimmen.

U16  staat gedeeld eerste met CobraNova, maar Westland Stars heeft één wedstrijd minder gespeeld. Omdat beide ploegen elkaar vandaag treffen in Voorburg, kan het kampioenschap vavndaag beslist worden. Op 19 april verloor Westland Stars thuis met 55-66 van de Voorbugers - de enige verliespartij van deze competitiehelft.

U18 wordt getroffen door blessureleed en beleeft daardoor een lastige tweede competitiehelft in de eerste klasse (voormalig Rayon). Westland Stars staat derde met vier punten. Koploper Quick Runners is al kampioen, maar Westland Stars kan nog wel tweede worden. Daar staat nu SV Argon met zes punten. U18 speelt vanmiddag om 17:00 in Almere en op 16 april om 14:15u tegen de koploper.

Heren 4 staat zevende van de twaalf en kan nog één plaats klimmen. Dan moet in de resterende vier wedstrijden wel een goed resultaat worden behaald.

Heren 3 verdedigt de derde plaats in de derde klasse met 20 punten uit 16 wedstrijden. Het speelt nog twee keer tegen de nummer twee Lokomotief (24 punten). Kampioen worden kan niet meer; Punch 5 heeft momenteel 28 punten en gaat de titel pakken. Wel speelt Westland Stars de laatste wedstrijd van het seizoen op 23 april in en tegen de Delftenaren.

Heren 2 kan nog tweede worden in de tweede klasse  maar moet de resterende twee wedstrijden winnen (beide thuis): vandaag tegen The Jumpers en op 16 april tegen de huidige nummer twee Forwodians. Ook dan is Westland Stars nog afhankelijk van de resultaten van Forwodians, want dat speelt op 23 april nog.

Heren 1 staat zevende uit twaalf en kan nog zesde worden. Er resteren nog vier wedstrijden, waaronder tegen de huidige nummer zes Zoebas. Sinds Jan Vrencken in november is aangesteld als coach verloor Westland Stars slechts één thuiswedstrijd.