Westland Stars

Shoot for the Stars

  • Home
  • - Nieuws
  • - Nieuws
  • - 2016
  • - Januari
  • - Westland Stars verliest opnieuw van top 3-ploeg

Westland Stars verliest opnieuw van top 3-ploeg

Nadat Westland Stars in de seizoenshervatting al verloor tegen koploper Bouncers, is zaterdagmiddag ook het Rijswijkse Lokomotief te sterk gebleken. In eigen huis verloor Westland Stars met 36-46 van de nummer drie.

"Het was een wedstrijd van hoge snelheid, ingegeven door Lokomotief", vertelt coach Jan Vrencken. "Helaas kunnen wij aanvallend die snelheid niet vasthouden. Onze passing is soms net te zacht, dan weer te hard, of verkeerd getimed. We lijden veel balverlies en Lokomotief straft dat vakkundig af. Lokomotief hanteert bovendien een aanvalssysteem waarmee de hele vereniging doorspekt is. Wij improviseren en zijn wel creatief, maar er is nauwelijks sprake van structuur."

Vrencken bespeurt daarnaast nog de nodige twijfel: "De lef ontbreekt soms, wat blijkt uit het feit dat we onze bewegingen niet altijd afmaken. De knop moet wat dat betreft om. Ik vind: gaat het mis? Dan gaat het maar mis. We moeten meer vertrouwen hebben in wat we doen en onze acties niet halverwege afbreken."

Vrencken prijst wel de verdedigende kwaliteiten van zijn ploeg: "Lokomotief scoort normaal gesproken rond de zeventig, tachtig punten. Vandaag hebben we ze onder de vijftig gehouden. Dat is een wereldprestatie. Ik hoop dat we dat ook kunnen laten zien tegen BV Juventus, waar we volgende week tegen moeten spelen. Ook hoop ik dat we minder twijfelen in onze acties."

Westland Stars staat ondanks het verlies nog steeds zevende en reist volgende week af naar Schiedam. Tegenstander BV Juventus volgt op slechts twee punten afstand en kan bij winst dus op gelijke hoogte komen met Westland Stars.