Westland Stars

Shoot for the Stars

  • Home
  • - Nieuws
  • - Nieuws
  • - 2016
  • - Oktober
  • - Heren 1 verliest nipt van River Trotters

Heren 1 verliest nipt van River Trotters

Heren 1 heeft afgelopen zaterdag een nipt verlies geleden tegen River Trotters. In Hardinxveld-Giessendam werd het 74-68.

Heren 1, dat vorig jaar nog op een knappe zevende plaats eindigde in de eerste klasse, heeft dit seizoen nog niet weten te winnen en staat vooralsnog laatste. Op zich niet vreemd: de samenstelling van het team als de coach is gewijzigd. Bovendien kampt Westland Stars nu al met een volle ziekenboeg.

Coach Vincent Valstar, die Jan Vrencken opvolgt, vertelt: "Toen ik het team van River Trotters zag, dacht ik eerlijk gezegd de wedstrijd te zullen gaan winnen. Maar we moesten Reno [Torenstra, red.], Jamie [Schlee] en Lennart [van der Lubbe] missen. En tijdens de wedstrijd, terwijl zijn wissel nota bene al was aangevraagd, viel Karsten [de Gier] uit."

"Desondanks was het zeker onze beste wedstrijd tot nu toe. We vertonen veel meer rust en structuur ten opzichte van onze eerste twee wedstrijden en zetten onze eerste stappen naar het spel dat we willen spelen, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. In deze wedstrijd hebben we bovendien veel balovernames gepakt, maar we zetten dat te weinig om in scores. Veel gemakkelijke balletjes en verkeerde beslissingen die in missers resulteren."

Zaterdag speelt Heren 1 om 12:15 thuis tegen Green Giants. Kom Heren 1 aanmoedigen en help Heren 1 aan de eerste overwinning van het seizoen!