Westland Stars

Shoot for the Stars

  • Home
  • - Nieuws
  • - Nieuws
  • - 2019
  • - Februari
  • - Stars Academy - Wat doet de Denktank?

Stars Academy - Wat doet de Denktank?

De Stars Academy is een ambitieus plan van de Westland Stars om op basketball-technisch gebied een duurzame organisatie op te zetten. Sinds het begin seizoen 2018-2019 wordt de Stars Academy uitgerold. Bijvoorbeeld de Denktank. Maar wat is dedenktank?

Daarom heeft de Stars Academy een zogenaamde Denktank. Hierin zitten leden met veel ervaring op het gebied van coaching, educatie en organisatie. Het bestuur kan de Denktank raadplegen met vragen over bestuurlijke kwesties, maar ook kan gevraagd worden aan de Denktank om over bepaalde zaken een advies of visie te formuleren voor het bestuur.

Ook trainers/coaches en de Technische Commissie kunnen terecht bij de leden van de Denktank met specifieke vragen over trainingen en wedstrijden. Bijvoorbeeld als men op zoek is naar oefeningen om bepaalde vaardigheden te oefenen, of op zoek is naar inspiratie voor trainingen, advies bij bepaalde situaties in wedstrijden met spelers, tegenstander of scheidsrechter, en ga zo maar door.

In de Denktank zitten Pascal Faase, Mark Sonneveld, Martijn van Reenen, Judith van der Linden en Matthijs van den Beukel. Alle leden zijn meer dan twintig jaar lid van de Westland Stars en kennen de geschiedenis & cultuur. Tevens hebben ze veel ervaring met bestuurszaken en/of het trainen van teams. De Denktank-leden zijn docent (geweest) of opgeleid instructeur/docent en hebben dus veel kennis op het gebied van (sport)didactiek.

De Denktank is een belangrijk onderdeel van de Stars Academy, naast de Technische Commissie, de Wedstrijdsecretaris en de Trainers/Coaches. Hiermee wordt de kennis en cultuur van de Westland Stars gewaarborgd.