Westland Stars

Shoot for the Stars

Wat is de Stars Academy

De Stars Academy is een ambitieus plan van de Westland Stars om op basketball-technisch gebied een duurzame organisatie op te zetten. Sinds het begin seizoen 2018-2019 wordt de Stars Academy uitgerold. Maar waar komt dat concreet op neer?

Van oudsher vallen de basketballtechnische zaken van de vereniging onder het bestuurslid Wedstrijdsecretaris. De wedstrijdsecretaris werd hierin altijd bijgestaan door de Technische Commissie. Voor zowel het wedstrijdsecretariaat als de technische commissie wordt commitment van minimaal een jaar verwacht, wat in de huidige tijd behoorlijk veel gevraagd is van mensen.

Stars Academy is een organisatiestructuur waarin de vele taken die normaal onder wedstrijdsecretariaat en de technische commissie vallen, beter verdeeld worden. De wedstrijdsecretaris blijft eindverantwoordelijke en de technische commissie blijft de visie van de vereniging vertolken, maar veel taken worden uitgevoerd in de vorm van projecten.

Denk daarbij aan bijvoorbeeld het indelen van de wedstrijdtaken. Vroeger viel dat onder het wedstrijdsecretariaat. Nu is het een project van een seizoen, dat dit jaar gedaan wordt door Judith van der Linden uit VSE1. Andere projecten zijn ledenwerving, clinics, het indelen van trainingstijden en teams, scheidsrechtersopleiding, wedstrijdtakencursus en ga zo maar door.

Sommige projecten worden uitgevoerd door leden van de Technische Commissie, maar veel taken kunnen ook gedaan worden door andere leden of ouders van leden. Het oppakken van een project betekent voor de vereniging dat het met focus wordt uitgevoerd en dat er minder werkdruk ligt bij de TC en het wedstrijdsecretariaat. Voor de leden geldt het dat je je in kunt zetten voor de vereniging zonder dat je een heel seizoen vast zit aan een functie.

Via de nieuwsbrief en Facebook zullen regelmatig projecten aangekondigd worden, waar leden en ouders van leden zich voor kunnen aanmelden. Vele handjes maken licht werk.

Nu al interesse om iets te doen voor de Westland Stars -klein of groot? Stuur een mail naar bestuur@westlandstars.nl