Westland Stars

Shoot for the Stars

OldStars Walking Basketball

Op 22 oktober organiseren wij in samenwerking met het ouderenfonds een informatiebijeenkomst over OldStars Walking Basketbal.

Wat is OldStars walking basketball?
OldStars walking basketball is een variant van basketbal, waarbij niet wordt hardgelopen maar wel wordt gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Het is daarom uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen.

Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. OldStars walking basketball is onderdeel van OldStars Sport (project van
het Nationaal Ouderenfonds). Dit is een verzameling  van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars walking handball e.a.

Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal. Inmiddels doen er al 350 amateurverenigingen mee in Nederland en wij willen samen met elkaar het succes nog groter maken!

Informatie
Datum : dinsdag 22 oktober 2019
Tijdstip : 19:15 uur (inloop) - 20:30 uur
Locatie : Westlandhal, Spinel 4, 2691 TM 's-Gravenzande

Het programma van de meeting ziet er als volgt uit:
19:15 uur : Inloop met koffie en thee
19.30 uur : Start
20.30 uur : Afsluiting

Opzet van de avond
Tijdens deze avond willen wij met jou in gesprek gaan over de mogelijkheden van OldStars walking basketball en hoe we dit kunnen vormgeven bij Westland Stars. We zullen diverse onderwerpen bespreken zoals: trainingsopbouw, lokale samenwerkingen en het werven van deelnemers.

Aanmelden en contactinformatie
Graag horen we of je aanwezig bent op deze avond. Je kunt je opgeven via het aanmeldformulier of via onderstaande contactpersonen.

We nodigen u van harte uit voor de meet-up. Hopelijk tot dan!

Westland Stars: Karsten de Gier, 06-55112205
Nationaal Ouderenfonds : Koen de Jong, 06-51968367