Westland Stars

Shoot for the Stars

Jeugd traint weer buiten: 'Het enthousiasme is ongekend'

Nu de coronamaatregelen iets zijn versoepeld, is het voor de jeugdteams weer toegestaan om buiten te trainen. Voor Westland stars U10 en U12 was het deze week zover.

Het bericht dat trainingen weer waren toegestaan, kwam vorige week al, maar de trainers Mitchel (U12) en Niek (U10) hadden nog even de tijd nodig om de maatregelen die nodig waren, goed uit te werken. 

U12-coach Mitchel: "De kids waren ongekend enthousiast toen ze eindelijk weer mochten starten. Er moesten wel wat regels worden afgesproken voordat de training begon, met zowel de kinderen als de ouders. Onderling mag alles, maar de coaches zijn verboden terrein. Ook moet je na de training direct thuis douchen, de kleding gelijk de was in en daarna pas aan het avondeten, om eventuele besmetting thuis te voorkomen. Simpele regels, maar wel noodzakelijk."

Toen de bal eenmaal stuiterde, was het als vanouds. "De kinderen vlogen in het rond, scoorden, verdedigden, vielen en stonden weer op. Af en toe een vragende blik naar mij of een bal écht uit was en af een toe een bijna-hogh-five die nét op tijd werd omgebogen tot een high-five in de lucht. Het plezier is weer terug, daar gaat het om."

De trainingen zijn meestal op maandag en woensdag rond 17.00 uur, maar kan variëren. Uiteraard houden de coaches hun teams op de hoogte.

Heeft u een (klein)kind in de leeftijd tot en met 12 jaar en lijkt het u leuk een keer aan te sluiten? Neem contact met ons op via Facebook of mail naar info@westlandstars.nl voor meer informatie.