Westland Stars

Shoot for the Stars

Heren U22 verliezen strijd voor een plek in de 1/2 finale van de play offs.

Omdat de prestaties van de heren U22 voor de kerst in de 1ste klasse rayon zeer goed waren was het de wens van het team om na de winterstop over te stappen naar een andere competitie, namelijk het combi rayon.

Omdat dit door verschillende redenen niet mogelijk was vanuit de Basketball Bond kreeg U22 wel de garantie dat het mocht spelen voor een plaats in de play offs van het combi rayon. Zo gezegd zo gedaan; op dinsdag 10 april moesten de Stars op neutraal terrein in Voorhout aantreden tegen Rotterdam Basketball.

In het eerste kwart lieten de Rotterdammers gelijk zien dat zij er alles aan zouden doen om het de Westlanders zo moeilijk mogenlijk te maken. Maar Westlandstars is nu juist zo'n team waar ze in Rotterdam liever niet tegen spelen. Door in het eerste kwart gelijk 18 punten te scoren lieten ook de Stars zien dat het een zware wedstrijd zou gaan worden voor de ploeg uit Rotterdam (23-18). Na het eerste kwart spraken de Stars af zich wat meer toe te leggen op de rebound, normaal een van de sterke punten van het team. Als de Stars dit in het tweede kwart konden verbeteren zou de ploeg het kwart misschien kunnen winnen. Het tweede kwart verliep voor Rotterdam zoals gehoopt inderdaad een stuk minder alleen in aanvallend opzicht voor Westlandstars ook. Het leek wel als of de zenuwen bij de meeste spelers, maar niet weg wilde gaan. Dit kwart werd dan ook verloren met (17-11). De ruststand 40-29 was geen gunstige stand, maar er was zeker nog van alles mogenlijk voor de Westlandse ploeg.

Net na rust in het derde kwart moest het gaan gebeuren. Als de Westlandstars dit kwart goed uit de startblokken zouden komen en de stand binnen de 10 punten achterstand konden brengen zouden zei de wedstrijd in het vierde en laatste kwart naar zich toe kunnen trekken. Het was met name Peter van den Berg die in dit kwart van zich liet spreken. Met maar liefst 10 van de in totaal 11 gemaakte punten wist hij het team in de race te houden. Met een enorme inzet van alle spelers en de scorende Peter van den Berg wisten de Stars terug te komen tot een achterstand van, maar 7 punten. Maar aan het eind van dit kwart kregen de mannen in het blauw in 1 minuut 6 punten achter elkaar tegen zich en was het kleine verschil binnen no time weer ongedaan gemaakt (23-20). In het vierde en laatste kwart gingen beide teams over op een anders strategie namelijk een zone verdediging. Dit was voor de Stars een gok maar, alles of niets was het motto en dat toont een hoop lef.

De Rotterdammers hadden helaas ook hier een goed antwoord op en bleven de eerder opgebouwde voorsprong vasthouden tot het eind (20-11). Het was een enorme opsteker geweest voor de toch al zo goed presterende Stars als ze een plek hadden afgedwongen in de halve finale van de play offs. Gelukkig staan de Stars er in de heren 2e klasse rayon nog wel gunstig voor als koploper, om dit vast te houden moet er aanstaande zaterdag wel thuis in de Westlandhal gewonnen worden van Goba uit Gorinchem. J. Ramhiet 7 pnt, S. van den Beukel 4 pnt, S. van Reenen 3 pnt, R. Greep 10 pnt, H. Stoffer 4 pnt, S. van Sprang 5 pnt, P. van den Berg 27 pnt.