Westland Stars

Shoot for the Stars

MU16 verslaan Cady'73 geheel volgens het boekje

Weet u wat zo leuk is aan de Westland Stars MU16?

Ja, het is een hecht team dat echt voor elkaar wil werken. Maar dat bedoelen we niet. Inderdaad, het klopt ook dat ze nooit zeiken, altijd 100% geven en elkaar de spotlight gunnen. Maar er is nog niets. Iets wat dit een bijzonder team voor de toekomst maakt en mooie wedstrijden oplevert in het heden. De MU16 kunnen namelijk in het veld uitvoeren wat de coach op de training er voor uitlegt. Is dat bijzonder? Ja, dat is bijzonder. Niet elk team kan dat. Op vrijdagavond oefenen op de pick and roll-aanval en dan zaterdagochtend er gelijk Cady'73 mee verslaan in een uitwedstrijd. Met 51-72 nog wel.

De Westlandse meiden speelden een gedegen wedstrijd. De tactiek was om in de eerste helft zo snel mogelijk een groot gat te slaan. We waren maar met zes speelsters, dus we moesten een ruime marge opbouwen voor de tweede helft. Door vermoeidheid wordt het spel dan iets langzamer en slordiger. Kortom, de slag in het begin slaan. Dat deed dit team. Jagen op de bal, goede fastbreaks lopen en als dat niet werkte, werd er gekozen voor de pick and roll. Eerste kwart namen we een voorsprong van 11-21, met rust stond het al 19-41. Kortom, opdracht uitgevoerd op de best mogelijke manier.

In het derde kwart zwakte de Stars iets af. Dat gebeurt vaker met dit team, en met andere Stars-teams. Een Westlandse kwaal. Verdedigend liepen we tegen wat slordigheden aan en aanvallend wilde de bal er niet meer in. Cady'73 wist het kwart dan ook te winnen met 14-8. In het vierde kwart wisten we onze 'flow' weer terug te pakken. Krachtige aanvallen, de pick and roll waar nodig en veel naar de basket snijden. Verdedigend vielen er meer gaten dan in de eerste helft, maar dat kwam ook omdat Cady'73 wat meer aanzette. Maar de winst was, zoals de tactiek al vroeg, in de eerste helft veilig gesteld.

De Stars winnen deze wedstrijd met 51-72. Een goede winst, met nog vijf wedstrijden te gaan voor het kampioenschap, plus een bekertoernooi. Als we de pick and roll verder ontwikkelen en onze onstopbare druk in de verdediging houden, houden we het wel in eigen hand. Aandachtspuntje: tijdens het insnijden naar de basket of tijdens het dribbelen van een fastbreak de weak side zien, want daar staan vaak vrije speelsters die de bal moeten krijgen.

Naomi: 24 pt, 2 uit 6 vrije worpen, 4 fout
Anysa: 18 pt, 0 uit 0 vrije worpen, 2 fout
Janet: 18 pt, 2 uit 4 vrije worpen, 2 fout
Emmely: 8 pt, 0 uit 0 vrije worpen, 0 fout
Hibo: 2 pt, 0 uit 0 vrije worpen, 2 fout
Sally: 2 pt, 0 uit 0 vrije worpen, 0 fout
Stephanie: DNP - geblesseerd
Salomat: DNP - weekendje weg