Westland Stars

Shoot for the Stars

U10 wint met grote cijfers van Cady '73

Zaterdag 31 maart moest de u10 voor de derde en laatste maal dit seizoen aantreden tegen Cady '73.

Dit keer werd de wedstrijd niet gespeeld in Capelle aan de IJssel, ook niet in Naaldwijk, maar in de vertrouwende thuishalen van de Westlandstars: de Westlandhal.

Even na 12.15u begon de wedstrijd. De u10 liet vanaf minuut 1 zien dat zij er zin in hadden. De fullcourtpress verdediging werd weer ouderwets neergezet, waardoor Cady '73 niet tot scoren kwam. Westlandstars vond daarentegen wel keer op keer de basket. Na 4 periodes van 4 minuten spelen stond het dan ook 47-0 voor de u10.

In de tweede helft werd er geen fullcourtpress neergezet, maar een halfcourtpress verdediging. Aangezien dit in principe niet door de u10 wordt gespeeld, was het in het begin even wennen. Nummer 9 van de tegenstander wist hier handig gebruik van te maken en wist in korte tijd maar liefst 7 punten te maken. Gelukkig herstelde de u10 zich daarna snel in de verdediging. De wedstrijd eindigde in een 107-9 winst voor de u10 van Westlandstars.
Een wedstrijd waarin iedereen zich van de eerste tot en met de laatste minuut heeft gegeven.
Een minpunt van deze wedstrijd is dat de coach alwéér moet trakteren vanwege het bereiken van de 100puntengrens.

Zaterdag 14 april mag de u10 weer thuis aantreden. Ditmaal tegen het meisjes u10 team van Binnenland, de koploper in de poule.