Westland Stars

Shoot for the Stars

Gentlemen 2 staan na twee speelrondes al soeverein op de eerste plaats

Uit bij de Forskinnians, altijd lastig. Kunt u lachen. Kunt u wegwuiven. Kunt u 'cliché!!' roepen. Maar het is wel waar. In De Schans in Voorhout gebeuren gekke dingen. Niet gek als in twee wasberen die blokfluiten spelen op een draaimolen gemaakt van dode zeehondenpuppies, maar meer basketball gerelateerd gek.

Zo is de tegenstander qua talent een soort opgestoken middelvinger. Twee mindere spelers, dan één supermeganietnormaal getalenteerde speler, dan weer twee mindere spelers. Waarbij de met scherp schietende middelvinger daadwerkelijk alle ballen raak schoot. En reken maar dat we als team al het mogelijk hebben geprobeerd om hem af te leiden. Eén verdediger in zijn gezicht? Raak. Twee verdedigers in zijn gezicht? Raak. Eén verdediger met de hand tot achter de twaalfvingerige darm? Raak. Speler die voor de scherpschutter staat te tongzoenen met afwisselend de zus, de moeder en de vriendin van de scherpschutter? Raak. In totaal scoorde hij 21 van de 51 punten van de Forwodians. Met behulp van vijf drietjes.

Ook gek was één van de scheidsrechters. Hij floot spelregels uit een scheidsrechtersboekje dat hij onder het genot van geestverruimende champignons zelf heeft geschreven. Zo kreeg Speler twee keer een fout voor het stil staan terwijl een speler tegen hem aan sprong. Kreeg Jan geen fout mee ondanks het feit dat hij een compleet gezin aan Forwodians-spelers aan zijn arm had hangen. Werden scores niet geteld omdat niet alle vijf de Stars die aanval de bal aangeraakt hadden. Kreeg coach Faase een technische fout tijdens de rust voor het buiten de pot spetteren tijdens het plassen. Werd Newchurch op de terugweg aan de kant gezet door de scheidsrechter omdat hij toch harder reed dan iedereen dacht. En telde hij de volleybal-, handbal- en badmintonlijnen in het geval van de Stars ook mee als uitlijnen.

Tot slot was het gek dat Niek de wedstrijd afsloot met een buzzerdriepunter. Niek staat niet bekend als driepuntschutter, maar hij deed het toch maar mooi. Een vermelding waard, dachten wij.

Wat niet gek was, was dat de Stars wonnen. Dat is in principe hun natuurlijke staat. Na een eerste kwart van 15-15 werd er in het tweede kwart een gat geslagen door dat kwart met 10-30 te winnen. Het derde kwart was weer bagger met een toefje slagroom en werd verloren met 19-13. Dat werd in het vierde kwart recht getrokken met een 7-27. Voor de snelle rekenaar betekent dat een overwinning van 43-97 voor de Stars. Voor de mensen die net even wat meer tijd nemen om de getallen bij elkaar op te tellen en eventueel een rekenmachine gebruiken is het uiteraard een overwinning van 51-85. En dat is ook mooi.

De punten werden gemaakt door Buurman (23), Michel (20), Leon (17), Staaf (7), Jan (5), Niek (5), Newchurch (4) en Leen (4). Spieler, Beukel en Faase scoorden niet. Faase had als excuus dat hij nul minuten speeltijd had vanwege coachen. Spieler was druk bezig met verdedigen. Beukel had geen excuus, dat blijft toch een beetje de zesde man van de tegenstander.

Westland Stars Gentlemen 2 staan na twee speelrondes al soeverein op de eerste plaats, omdat alle andere teams in deze sterke poule al een keer verloren hebben. Haha.