Westland Stars

Shoot for the Stars

Heren 1 wint streekderby tegen Green Eagles

In de tweede rayonklasse heeft Heren 1 zaterdag de eerste zege in de voorjaarscompetitie geboekt. In eigen huis wonnen de basketballers met 79-58 van Green Eagles.

Hoewel de Westlandse basketballers na het vertrek van coach Henk van der Vaart een turbulente tijd doormaken, hebben de heren zaterdag bewezen als team te kunnen functioneren. Matthijs van den Beukel, die als invallend coach de honneurs waarnam, was tevreden met het spel dat zijn ploeg neerzette.

"Dit team is sinds twee weken een nieuwe periode ingegaan. Dit kan goed of slecht uitpakken, maar ik heb het team vooraf ingepeperd dat we voor elke centimeter moesten knokken. Dat hebben we gedaan. We hebben slim gespeeld en als team geopereerd. We misten wel een aantal schoten, maar we hebben goed naar de basket gewerkt. Ook als het moeilijk werd."

Green Eagles, dat in de najaarscompetitie ook bij Stars in de poule zat, won toen vier van de acht wedstrijden. Sonneveld Voogd Stars slechts één. De slechte najaarscompetitie tekent de vorm van de Westlandse ploeg. Vooral de samensmelting tussen jonge en oude spelers en het vormen van een hecht team bleek een belangrijke oorzaak van de vele verliespartijen.

Na nipte verliespartijen tegen Oegstgeest en S.B.U. leek ook de voorjaarscompetitie uit te draaien op een mislukking, maar tegen Green Eagles speelde de ploeg met lef en karakter. Van den Beukel: "Dit team beschikt over de mankracht, het talent en de techniek om het ver te schoppen in de rayonklasse. Maar aan de mentaliteit en het teamgevoel moet nog gewerkt worden. Gelukkig hebben de spelers ook dát ingrediënt laten zien."

Volgende week krijgt Heren 1 in Rotterdam-Zuid de kans om het teamgevoel verder te versterken. Of Van den Beukel dan opnieuw aan het roer staat, is om diverse redenen nog niet helemaal zeker. "Maar ik zie de toekomst van dit team met vertrouwen tegemoet", zegt Van den Beukel. "Als de mannen op deze manier nog meer wedstrijden ingaan, moet een top-3 eindklassering haalbaar zijn."

Het verslag van de WOS kun je hier bekijken.