Westland Stars

Shoot for the Stars

ISW Gasthuislaan/Sweelincklaan winnen ST4R-basketballtoernooi!

Nadat zowel de jongens- als de meisjesploeg van ISW Gasthuislaan/Sweelincklaan als winnaar uit de voorrondes waren gekomen, was het vorige week tijd voor de finaleronde.

In de hoogste divisie van de categorie t/m 15 jaar mochten de beste teams uit Den Haag en wijde omgeving uit gaan maken wie zich een jaar lang kampioen van de regio mag gaan noemen. In totaal deden 55 teams van 19 scholen mee aan dit grote basketballtoernooi, georganiseerd door basketballvereniging ST4R.

De jongens rekenden in de finalepoule met alle tegenstanders af, al waren de verschillen soms bloedstollend klein. De finale werd gespeeld tegen het sterke Johan de Witt-college. Tegen de individueel sterke spelers van deze Haagse tegenstander moest alles uit de kast worden gehaald, maar uiteindelijk gaf de Westlandse teamgeest de doorslag. Met slechts 2 punten verschil werd de finale gewonnen! Een enorme wisselbeker werd onder luid gejuich van de in grote getale meegereisde leerlingen, ouders en docenten in ontvangst genomen.

Ook de meidenploeg wist na zeer spannende wedstrijden de finale te bereiken. Helaas zagen zij de toernooiwinst nét aan hun neus voorbijgaan. Na een werkelijk krankzinnige finale verloren zij met 2 punten verschil. De teleurstelling was van de gezichten af te lezen, maar de meiden hielden zich groot, en namen trots de beker voor de tweede plaats in ontvangst.

Beide teams leverden een prestatie van formaat. Alom werd de teamspirit van beide teams geprezen. Een perfecte combinatie van Gasthuislaan en Sweelincklaan, bestaande uit een mooie mix van korfballers van ONDO en basketballers van de Westland Stars. Voor de jongensploeg krijgt het avontuur nog een staartje, want de toernooiwinst geeft recht op deelname aan de nationale schoolkampioenschappen in Amsterdam… Op 8 juni 2012 gaan zij in Amsterdam op de "Mission Olympic" een gooi doen naar het nationale schoolkampioenschap!


V.l.n.r. bovenste rij: Coach Pascal Faase, Jesse Feddes, Milan Olsthoorn, Jan Deurwaarder, Thomas Moelker en dhr. De Lange;
V.l.n.r. onderste rij: Sander van Driel, Mees Bergeman, Michael van Staveren, Emiel Verlee en mevr. Schrier.

Bekijk alle foto's hieronder of klik hier