Westland Stars

Shoot for the Stars

Jongens JU14.1 pakt winst op koploper

Afgelopen zaterdag mocht JU14.1 aantreden tegen de huidige koploper, het 1e JU14 team van HBV The Jumpers.

Waar, door last-minute afspraken tussen de verschillende wedstrijdsecretarissen, het team op de avond er voor nog voor "niets" in 't Zandje stond te wachten op dezelfde tegenstander, kon er vandaag wel een wedstrijd gespeeld worden.

Jumpers is aan het begin van 2012 nog flink blijven hangen in de koppies van de jongens en dit team werd ook meermaals als motivatie gebruikt in de trainingen. Op 14 januari kwamen we Jumpers tegen in de bekercompetitie, waar we kansloos verloren met 18-72. Totaal overrompeld door de full- court press. Na 2 weken voorbereiding op de back-to-back games van vrijdag en zaterdag, moesten we dus eindelijk laten zien wat onze vooruitgang is geweest.

Toch is het afwachten hoe de spelers de wedstrijd in gaan, maar tot tevredenheid van de coach was dit geconcentreerd en gemotiveerd. Zoals verwacht begon Jumpers met een press over het hele veld. Dit was uitvoerig behandeld in de trainingen, waardoor wij ons antwoord al klaar hadden in de vorm van een pressbreaker. Tegen een press ontkom je niet aan balverlies op dit niveau, maar de pressbreaker werd nuttig gebruikt en we kwamen redelijk makkelijk aan ons spel toe. Dit zorgde voor de nodige rust in de aanval, iets waarvan in het bekerduel nauwelijks sprake was. Toch waren het de fastbreaks die ons veel punten opleverde. Vooral het lengteoverwicht onder de basket lagen hieran ten grondslag. Dit leverde ook regelmatig aanvallende rebounds en scores op.

Ruststand: 39 - 27

In de rust was er gehamerd op het feit dat Jumpers fel terug zou komen en dat wij daar klaar voor moesten zijn door ook de tweede helft weer geconcentreerd aan het werk te gaan. Helaas voor niets en Jumpers kwam redelijk snel weer terug tot 6 punten. Daarnaast was Jumpers teruggevallen op een half-court defense (pressbreaker was dus effectief). Ook dat leverde de nodige problemen op, omdat de aanval stroef liep en er te weinig beweging was. Met een snelle time-out, moesten de jongens weer even wakker geschud worden.

Al redelijk snel viel Youri uit met een enkel blessure en pakte Pascal zijn 5e fout. Voortekenen voor een spannend einde, omdat Youri erg belangrijk was in de defense en Pascal toch wel een dribbelzekerheid is. Al met al hebben we de gehele wedstrijd de voorsprong vast kunnen houden en deze belangrijke wedstrijd met een winst kunnen afsluiten. De wedstrijd werd aan het eind toch veilig gesteld door de eerder genoemde fastbreaks.

Eindstand: 70-65

Er is een grote stap gezet, maar als trainer/coach ben je nooit tevreden en zijn er nog meer dan genoeg dingen te verbeteren. Daarnaast zijn er ook nog genoeg wedstrijden te spelen.