Westland Stars

Shoot for the Stars

Jongens U22 incasseert eerste verlies van het seizoen

JU22 heeft zaterdag tegen Cady ‘73 een zeldzame nederlaag geleden. In Capelle aan den IJssel stuurde Cady de Stars met een ruime nederlaag naar huis: 84-56.

Coach Marvin Cossee merkte vooraf een enorme motivatie bij zijn ploeg. "Zoals gebruikelijk was er voor aanvang van de wedstrijd een enorme motivatie en steeg de adrenaline bij de meeste spelers al hoog voordat de sprongbal genomen was", vertelt hij. "In aanvallend opzicht was het niet top, maar bij vlagen best goed." Vooral over de verdediging was Cossee kritisch: "Het als een beest verdedigen, wat we eerder lieten zien, kregen de meegereisde supporters steeds minder vaak te zien."

Het was aan de kant van de Stars bij aanvang niet scherp, vaak te laat en niet attent genoeg waardoor de stand na het eerste kwart op 19-13 kwam te staan. Er werd afgesproken om in het tweede kwart de verdediging te reorganiseren door meer pressie te zetten op de bal in een half veld man to man defense. Op deze manier zouden de Stars meer controle over de wedstrijd moeten krijgen. "Daar dachten de scheidsrechters echter heel anders over", zegt Cossee. "Zij hadden deze zaterdagavond duidelijk de voorkeur voor de thuisploeg. De mannen in het grijs besloten om ons in de eerste twee kwarten maar liefst twintig fouten toe te kennen."

Cady speelde een prima wedstrijd, met als uitblinker K. Vink. Met 19 punten, waarvan vier driepunters was hij de gevierde man aan de zijde van Cady. De combinatie van een goed spelend Cady en discutabele arbitrale besluiten was voor de Stars duidelijk teveel. Gelijke situaties werden continu verschillend geïnterpreteerd en in geval van een partijtje duwen en trekken was de uitploeg voortdurend de gebeten hond. Cossee: "Waar ben je aan toe als speler als in de ene week tegen een fysiek Voorne vrijwel alles mag en de weken erop krijg je al een persoonlijke fout als je boos naar iemand kijkt?"

De coach vervolgt: "Misschien naïef van mij, maar ik was altijd in de veronderstelling dat je wint als je een hele wedstrijd beter speelt dan je tegenstander, ongeacht het gebrek aan niveau van de scheidsrechters. In mijn ogen kan een nederlaag nooit de schuld van de scheidsrechters zijn. Na vandaag denk ik daar toch echt anders over. Cady heeft het uitstekend gedaan, maar deze arbitrage mag zichzelf afvragen of het niet eens tijd wordt voor een andere hobby."

Het is een dure nederlaag voor de Stars zo aan het eind van de competitie, maar de eerste plaats is niet uit handen gegeven. De volgende wedstrijd is op 14napril thuis tegen Goba. Hopelijk kunnen de Stars in deze wedstrijd het één en ander rechtzetten.