Westland Stars

Shoot for the Stars

Stars MU16 slopen Zoebas met 32-72

Vorige week werd er door de Westland Stars MU16 kansloos verloren tegen CobraNova. Zonder onze 'lengte', namelijk Anysa en Hibo, konden we nauwelijks een vuist maken, ondanks het uitstekende debuut van hockeyster Maaike. Zaterdag 10 maart moest de MU16 zich herpakken tegen Zoebas, uit in Zoetermeer. En dat deed dit team uitstekend! Er werd gewonnen met 32-72.

Vanaf minuut één was duidelijk dat de Westlandse heldinnen er zin in hadden. Vol gas spoot het team uit de startblokken. Als compleet team zijn we uitstekend op elkaar ingespeeld, durven we op elkaar te vertrouwen en spelen tien keer beter dan wanneer er één afwezig is. Na tien minuten basketball stond het 4-25 op het scorebord in Zoetermeer. Duidelijke cijfers.

Het doel deze wedstrijd was simpel. Veel druk in de verdediging, jagen op de bal en vanuit die felle defense fastbreaks lopen om de score omhoog te stuwen. Run and gun basketball, heet dat wel. Hierdoor konden we aan ons doelsaldo werken. Concurrenten voor het kampioenschap winnen (waarschijnlijk) ook allemaal in Zoetermeer, maar komen door hun langzamere tactiek en sterke half court aanvallen tot minder scores.

Het voordeel van deze tactiek is dat er spectaculair basketball werd gespeeld door de Westland Stars. Veel steals, zelfs hier en daar een fenomenaal block en veel scores inside. Meestal uit de drive, maar vaak ook uit de rebound. Het nadeel van deze tactiek is dat het veel energie kost. Dit zie je ook terug in de kwartscores. Het tweede kwart werd met 2-14 gewonnen, het derde kwart met 14-19 en het vierde kwart met 10-12. Vanwege het feit dat we een team zijn met 'slechts' zeven speelsters, gaat de conditie gedurende zo'n renwedstrijd steeds meer een rol spelen. Met name in de verdediging vielen daardoor in de tweede helft meer gaten.

Desondanks een topwedstrijd en een belangrijke overwinning, waarbij iedereen haar steentje bijdroeg!

Anysa: 22 pt, 0 ft, 0 uit 0 vw
Naomi: 22 pt, 1 ft, 1 uit 6 vw
Hibo: 14 pt, 0 ft, 0 uit 2 vw
Salomat: 8 pt, 3 ft, 1 uit 4 vw
Stephanie: 2 pt, 0 ft, 0 uit 0 vw
Janet: 2 pt, 3 ft, 0 uit 0 vw
Sally: 2 pt, 2 ft, 0 uit 0 vw