Westland Stars

Shoot for the Stars

Westland Stars onder 8 speelt geweldig toernooi! (fotoupdate)

Zaterdagmorgen elf uur, de Westlandhal was aangewezen als verzamellocatie. Hoe kan het ook anders..

De kleinste van de vereniging hadden er zin in, van de ouders vernam ik dat sommige zelfs moeite hadden met slapen de afgelopen dagen door de zenuwen. Trainer/coach Judith van der Linden had andere verplichtingen en kon helaas niet mee, Martijn van Reenen zou deze dag het coachen overnemen. We gingen op weg met Maaike, Branco, Hidde, Tim en Simon.

Judith kwam nog wel even de tenues brengen, hierna konden we vertrekken richting Waddinxveen. Bij Tim in de auto werd er hard meegezonden op 'Bagagedrager', Tim en zijn kleine zusje Romy konden hem helemaal meezingen, het bleek een goede warming up te zijn. Aangekomen in de sporthal in Waddinxveen bleek dat we pas de vierde wedstrijd hoefde te spelen, we hadden dus ruim een uur om ons goed voor te bereiden. De kids vermaakte zich prima, er werd lekker veel tikkertje gespeeld, konden ze even goed warm worden.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen het thuisteam, Waddinxveen. We begonnen de wedstrijd met Hidde, Tim en Maaike. De wedstrijd begon erg troef, er moest duidelijk nog gewend worden aan de wedstrijden, het was voor Maaike en Hidde tevens ook hun eerste toernooi, dat was natuurlijk extra spannend! We stonden al erg snel 8-0 achter tegen het sterke team van Waddinxveen. Na een paar minuten kwamen Simon en Branco er in, dit was een duidelijk omslagpunt in de eerste wedstrijd. Branco scoorde aan de lopende band en al gauw hadden we de stand gelijk getrokken. In de laatste minuten van de eerste wedstrijd scoorde Tim en Branco nog een paar keer, Waddinxveen kwam niet meer tot scoren. De eerste winst was een feit!! 14-8!

De kinderen (en de coach ook) waren onwijs blij met de eerste winst, we hadden zin en vertrouwen in de volgende wedstrijd. We moesten weer even een tijdje wachten voor de volgende wedstrijd, er werd weer een hoop tikkertje gespeeld en de kinderen zochten af en toe even de warme schoot van papa en mama op. We mochten vlak voor de tweede wedstrijd meedoen aan een vrije worpen wedstrijd. Het begon erg moeizaam, maar na een tijdje hadden we het onder de knie en liep het prima! Vlak na de vrije worpen hadden we de tweede wedstrijd.

De tweede wedstrijd begonnen we met vier in plaats van drie, Maaike begon als eerste op de bank zodat coach Martijn nog even wat tips kon geven. De wedstrijd begon ontzettend goed, we liepen al heel snel weg van tegenstander 'Squirrels', Branco was weer goed op dreef en ook Tim gooide er een hoop in, Simon maakte in de laatste minuten ook nog een paar mooie scores. Maaike en Hidde kwamen in de tweede wedstrijd helemaal los en speelde ontzettend goed, ze verdedigde ontzettend goed! De tweede wedstrijd werd gewonnen met 14-2!

Na weer een klein uurtje wachten mochten we de laatste wedstrijd spelen (we dachten we er vier moesten spelen, maar de laatste 'wedstrijd' bleek een lay-up wedstrijd te zijn). De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen BS Leiden, de kleine Stars waren helemaal klaar voor de laatste wedstrijd. De eerste twee wedstrijden gingen onwijs goed, vertrouwen was er genoeg!

Het werd al snel duidelijk dat BS Leiden niet opgewassen was tegen de Westland Stars.

Branco, Tim en Simon scoorde er lustig op los, Maaike en Hidde kwamen helaas niet aan scoren toe, maar die waren geweldig aan het spelen!
De einduitslag loog er niet om, 22-4! Een geweldige laatste wedstrijd!

De lay-ups werden meteen na de laatste wedstrijd gedaan, die gingen ontzettend goed en het toernooi werd daardoor leuk afgesloten!

De prijsuitreiking viel voor de meeste een beetje tegen, aangezien er geen medailles werden uitgedeeld aan de winnaar van de meest gewonnen wedstrijden. We kregen nog een mooi vaantje en toen zat de dag er op, in de auto terug waren de meeste kinderen lekker rustig en moe.

Het was een geweldige dag, het was ontzettend gezellig met alle ouders en de kids!