Westland Stars

Shoot for the Stars

Heren 1 boekt derde zege op rij tegen BV Oegstgeest

Westland Stars Heren 1 won afgelopen zaterdag met 83-67 van BV Oegstgeest. Daarmee gebeurde wat vooraf werd verwacht.

Na de ruime zege tegen Binnenland, vorige week, waarschuwde de coach zijn ploeg nog voor onderschatting van Oegstgeest. Een terechte waarschuwing, zo bleek. Want hoewel de Stars zoals ook de eerdere wedstrijden furieus startten, ontstonden er daarna meer slordigheden in het spel. Het gevaar uit Oegstgeest kreeg daardoor vaker scoringskansen, zag coach Robert Brandon.

"We hadden een goede start, maar wat er daarna gebeurde weet ik niet precies. Ik weet niet of er paniek ontstond, het is lastig om de vinger op de zere plek te leggen, maar zodra de tegenstander scoort reageren we daar niet goed op. Terwijl we na twee minuten elf punten voorstaan en vijf balovernames te pakken hebben. We laten goed basketbal zien, maar er sluipen teveel oude fouten in het spel. We moeten ons niveau langer vasthouden."

Het team ging de rust in met een 49-27 voorsprong. Riant, maar niet onoverbrugbaar, weet ook Brandon. "Oegstgeest is gewoon een goede ploeg. Als je daar fouten tegen maakt worden die afgestraft. De balcirculatie lag laag, we speelden te weinig over. Sommige spelers wilden hun individuele klasse laten zien en als je dan fouten maakt wordt dat direct afgestraft. Ook de communicatie in de verdediging liet te wensen over."

Volgens Brandon speelt wellicht druk mee. Na de winsten tegen BV Squirrels en Binnenland is het zelfvertrouwen bij de Westlandse basketbalheren groot. De Maassluise oefenmeester roemt de positieve stemming die heerst, maar denkt ook dat promotiedrang meesepeelt. "De kracht van dit team is eenheid. Iedereen leeft met elkaar mee en een nieuwe speler als Elco wordt moeiteloos zijn weg. Maar de lat ligt ook hoog. De 1e klasse rayon ingaan is ons doel. Dan moeten we dus eerste worden. Maar als we eenmaal in die klasse spelen kunnen we wat ontspannener spelen. We hopen dat het geluk aan onze kant blijft en dat we kampioen worden."

De return tegen Oegstgeest is volgende week zaterdag, aanvang 13.45u.