Westland Stars

Shoot for the Stars

Westland Stars overklast Oegstgeest ook in return

Eén week na de thuiswinst op Oegstgeest heeft Heren 1 ook de uitwedstrijd gewonnen: 61-73.

Coach Robert Brandon sprak vorige week nog openlijk de ambitie uit om in de tweede rayonklasse winterkampioen te worden, zodat komend voorjaar in de eerste rayonklasse gespeeld kan worden. Na Oegstgeest voor de tweede keer te hebben verslagen is die ambitie iets dichterbij gekomen; de Stars gaan inmiddels stevig aan kop met acht punten uit vier wedstrijden. Tweede staat BV Squirrels met twee punten, hoewel die ploeg twee wedstrijden minder heeft gespeeld.

"We hebben met name in het derde en vierde kwart zeer goed basketbal laten zien", zegt Brandon na afloop. "We begonnen ongeconcentreerd, omdat bij aanvang van de wedstrijd de tafel en de scheidsrechters voor vertraging en verwarring zorgden. Dat sloeg over naar het team. Daarom waren we tot de rust nog niet heel scherp."

In het derde kwart stond een ander Heren 1 op het veld. Er werd samengewerkt en vooral in de verdediging speelde Stars een stuk scherper dan vóór rust. "Met name Elco van Oosten en Jonathan Ramhiet waren vandaag belangrijk in de defense", analyseert Brandon. "Maar als team zaten we ook veel beter in de wedstrijd. We vervielen niet meer in de oude fouten, die ik vorige wedstrijden nog wel zag."

Als mogelijke oorzaak van de betere prestaties na rust voert de coach zijn zienswijze op het spelverloop aan. "Ik heb tegen ze gezegd dat we het derde kwart moesten ingaan alsof het nul-nul stond. Zo bekijk ik de wedstrijd altijd: elk kwart gaat de stand weer op nul-nul. Als je elk kwart met één punt wint, win je uiteindelijk de wedstrijd."

Heren 1 speelt op 27 oktober in de Westlandhal haar volgende wedstrijd. Tegenstander is dan New Stars, een ploeg waartegen de Westlanders nog niet hebben gespeeld. Aanvang 20.15u.