Westland Stars

Shoot for the Stars

U18 blijft puntloos in interrayonale klasse

U18 heeft afgelopen zaterdag verloren van BV Noordkop. In Den Helder werd het 91-63.

Het was de derde uitwedstrijd voor de jongens van U18. In de vroege ochtend werd er verzameld bij de de Westlandhal om te vertrekken naar Den Helder. Voor deze gelegenheid hebben de Stars een bus kunnen huren en dus kwamen de mannen uitgerust aan om de strijd aan te binden met BV Noordkop.

In sporthal de Slenk werd er zeer slordig en ongeconcentreerd aan de wedstrijd begonnen. Met name verdedigend was het soft en slap wat de Stars lieten zien. Continu kreeg de thuisploeg de ruimte om te schieten en wilde het de Stars,maar niet lukken om dichter op hun man te verdedigen. De thuisploeg maakte dan ook dankbaar gebruik van het luie verdedigen van Westlandstars en sloten het eerste kwart af met een stand van 21-8.

Het tweede kwart verliep iets beter qua verdedigen alleen verlegden de mannen uit 's-Gravenzande het probleem naar de aanval. Onnauwkeurigheid in de passing en gebrek aan concentratie zorgden ervoor dat er na twee kwarten spelen een achterstand van maar liefst 41-23 op het bord stond.

Pas in het derde kwart lieten de mannen zien dat ze wel degelijk een potje kunnen basketballen. Met name Mika van Zeijl onttrok zich als enige echt aan de malaise en nam scorend het team op sleeptouw.

Verdedigend bleef het behelpen en al snel werd duidelijk dat het ongeconcentreerde spel van het eerste kwart beslissend zou zijn voor deze wedstrijd.

Het vierde en laatste kwart mondde uit in een matige "run en gun" partij, waarbij de Westlanders het ook verdedigend wederom niet meer zo nauw namen. Een niet al te beste wedstrijd dus waarbij duidelijk werd dat een aantal jongens eens goed moeten nadenken over hoe zij zich voorbereiden op een wedstrijd.