Westland Stars

Shoot for the Stars

U18 strijdend ten onder in Leiden

U18 heeft het seizoen nog niet een overwinning kunnen behalen. In de Vijfmeihal werd met 84-59 verloren van BS Leiden.

De Stars begonnen sterk aan de wedstrijd, en konden het eerste kwart goed bij blijven, vooral door een goed spelende Jesse Groenewoud. Maar het was BS Leiden die uiteindelijk het eerste kwart naar zich toe trok: 26-22. Het verschil werd dit kwart gemaakt door drie driepunters op rij van Leiden waardoor de Westlandstars het eerste kwart uit handen gaven.

Tijdens het tweede kwart gaven de Leidenaren even gas en waren de Stars volledig van slag. De bal bleef vaak te lang hangen bij de spelverdelers waardoor de overige mensen niet aan scoren toe kwamen. Wat juist in het eerst kwart verdedigend heel goed ging lieten de Stars in dit kwart compleet lopen. Waardoor het met rust 41-26 stond. Dat bleek later een onoverbrugbare voorsprong.

Ook na de rust konden de Stars geen vuist maken tegen het lange team uit Leiden. Het vierde kwart was nog wel voor de Stars (21-26) dat de moed niet liet zakken, maar het mocht niet meer baten: 84-59.

Toch kan coach Marvin Cossee na afloop niet geheel ontevreden terugkijken op de wedstrijd. Het eerste en laatste kwart waren goed, maar om wedstrijden te winnen zullen de Stars constanter moeten worden. Wat ook positief is dat de door een blessure terug kerende Milan Olsthoorn zijn eerste minuten van het seizoen heeft kunnen maken. Met zijn aanwezigheid binnen de lijnen krijgen de Stars in aanvallend opzicht meer mogenlijkheden en krijgt het team weer meer lengte. Reboundend kwamen de Stars ook deze week weer duidelijk te kort onder de borden tegen de lange mannen van Leiden. Op de trainingen besteden de Stars al meer aandacht aan het uitblokken en rebounden want "door rebounds te pakken win je wedstrijden", aldus coach Cossee.

Het is belangrijk dat Voijn Markovic in augustus bij de groep kwam. Hij brengt de lengte en kracht die het team nodig heeft. Ook in deze wedstrijd was Markovic de grote uitblinker voor de Westlanders met 17 punten. 'Alleen als Voijn speelt wil hij teveel dingen alleen doen en dat werkt niet', analyseerde Cossee het spel van zijn center.

Topscorers waren Voijn Markovic met 17 punten en Jesse Groenewoud met 12 punten. Aanstaande dinsdag spelen de Stars een oefenwedstrijd in Maassluis om 19:45 uur tegen de Green Eagles van coach Marco Hoogendoorn.