Westland Stars

Shoot for the Stars

Heren 1 maat te groot voor Binnenland

Heren 1 heeft afgelopen zaterdag gewonnen van het Barendrechtse Binnenland: 53-81.

De uitslag is een mooie opvolging van de winst vorige week, thuis tegen BV Squirrels, waarmee het vernieuwde 'eerste' het nieuwe seizoen knallend ingaat. Precies de bedoeling, aldus coach Robert Brandon. "Het is een jong team, de twee oudsten zijn 26. Kom op, dan moet je als jonge honden de wedstrijd ingaan. Hebben we ook gedaan. We startten enigszins gespannen, maar op een positieve manier. Na de eerste score groeide het zelfvertrouwen."

Dat zelfvertrouwen resulteerde in een 8-0 run in de eerste minuut, waarmee een soortgelijk scenario bereikt werd als tegen de wedstrijd tegen BV Squirrels. Toen stond de ploeg na het eerste kwart 16-0 voor. "Tegen Binnenland hebben we gebluft. We startten met een man-to-man-verdediging. De verwachting was dat zij dat op zouden lossen door rustig de bal rond te spelen. Maar ze kwamen er niet uit. We werkten hard; we hebben de wedstrijd gewonnen dankzij onze verdediging."

De coach prijst ook zijn lange mannen; Peter van den Berg, Sven van Sprang en Elko van Oosten. "Onze luchtmacht was perfect. We pakten 90% van alle rebounds. Ook dat heeft een belangrijk aandeel in de overwinning; de tegenstander had in beide buckets niets te zeggen."

Volgende week speelt Westland Stars tegen BV Oegstgeest. Vorig jaar werd daar door de Stars nog nipt van gewonnen, maar het team speelde toen in een andere samenstelling. Brandon: "Ik las in de WhatsApp-groep van het team dat sommigen dachten dat het een makkie zou worden tegen Oegstgeest. Dat heb ik gelijk de kop ingedrukt. We moeten ze niet onderschatten."

Westland Stars moet vanaf komende week bovendien zes weken lang spelverdeler Tim van den Boogaard missen, die op reis gaat. De ploeg is daardoor afhankelijker van de andere spelverdelers, Jesse Persoon en Sherwin Afzali Fard. "Er zitten wat verschillen in het team qua ervaring", vertelt Brandon. "Maar ik denk dat we dat goed kunnen opvangen. Ik heb volop vertrouwen in het team. Als ik dat niet had kunnen we net zo goed afbellen. We benaderen elke wedstrijd als een finale; dat moet wel als we over promotie willen nadenken." De wedstrijd tegen Oegstgeest start zaterdag om 18.15u in de Westlandhal.