Westland Stars

Shoot for the Stars

U10 wint van Grasshoppers mu10.2

Op zaterdag 29 september speelde de u10 de derde wedstrijd van het seizoen.

De wedstrijd werd in de eigen sporthal gespeeld tegen het tweede meidenteam van Grasshoppers uit Katwijk. Deze wedstrijd werd met mooie cijfers gewonnen! Na 8 x 4 minuten spelen stond er 52-16 op het scorebord voor de Westlandstars.

Opvallend aan deze wedstrijd was het samenspel van de u10. In deze wedstrijd heeft elke speler zijn/ haar inbreng in de wedstrijd gehad. Bijvoorbeeld doordat de ene speler goed aan het verdedigen was, kon een andere speler weer een steal pakken. Maar ook doordat de ene speler een goede pass gaf, kon de andere speler een doelpoging maken. De vorige twee wedstrijden werd er ondanks de vele doelpogingen nauwelijks in de tweede helft gescoord door de u10. In de derde wedstrijd was dit gelukkig anders. De vele doelpogingen werden niet alleen in de eerste helft, maar gelukkig ook in de tweede helft verzilverd.

Ook opvallend aan deze wedstrijd was de verdediging van de u10. Elke speler, maar dan ook elke speler wist waar zijn man(meisje) én waar de bal was. Doordat de verdediging deze wedstrijd heel goed stond, is er bijvoorbeeld meerdere malen de 5 seconden overtredingen gefloten en wist de tegenstander in de hele wedstrijd maar tot 16 punten te komen.

Volgende week zaterdag, 6 oktober, speelt de u10 uit in Katwijk tegen hetzelfde Grasshoppers, maar dan tegen de mix u10.2.