Westland Stars

Shoot for the Stars

Basketbaldames incasseren onverwacht verlies in titelstrijd

In de strijd om het kampioenschap in de eerste regioklasse heeft Dames 1 zaterdagavond een gevoelig verlies geïncasseerd. Tegen BV Juventus werd het 67-62.

Door het verlies is er een eind gekomen aan de mooie zegereeks die de basketbalsters de afgelopen weken neerzetten. De eerste positie werd medio maart eigenhandig geclaimd ten koste van directe concurrent Waterdragers. Door het verlies van afgelopen weekend is de eerste positie weer aan die ploeg teruggegeven, hoewel Waterdragers nog steeds één wedstrijd meer heeft gespeeld.

Coach Alphert Blackman roemde zijn dames de laatste tijd om hun ontwikkeling, met name in de aanval. Zaterdag zag hij met afgrijzen hoe zijn ploeg, die gemankeerd is door blessures bij de ervaren speelsters Marloes Valstar en Hanneke Christoffels aantrad, een terugval beleefde. "We konden helaas maar met vijf speelsters aantreden en hadden dus geen wisselspelers. Toch vond ik ons vrij passief. De tegenstander was agressiever dan wij en overklaste ons op intensiteit en passie. Op individueel niveau zijn we sterker, maar we stoorden de tegenstander te weinig, zodat zij hun spel konden opzetten. Wij speelden in mindere mate dan voorheen als team", analyseert hij.

Toch schat de coach de kampioenschapskansen nog goed in. "We hebben het nog steeds zelf in de hand, maar er is meer druk. Als wij alles winnen en onze directe concurrent [Waterdragers] ook, komt er een kampioenschapswedstrijd. Wel moeten we in de spiegel kijken en zelfkritisch zijn. Om kampioen te worden moet je alles geven. Al geef ik toe dat dat gisteren lastig was, omdat we een minimale bezetting hadden."

Op 27 april om 20.15u speelt Westland Stars Dames 1 de laatste wedstrijd van het seizoen. De ploeg treedt dan thuis aan tegen hetzelfde BV Juventus. Als dan gewonnen wordt, komen de Westlandse basketbalsters in punten gelijk met Waterdragers en wordt naar alle waarschijnlijkheid een kampioenswedstrijd gehouden.