Westland Stars

Shoot for the Stars

Beslissingsweekend levert Westland Stars twee extra kampioensteams op

Twee jeugdteams van Westland Stars zijn dit weekend kampioen geworden. De basketballers van Jongens Onder 14 (JU14) en Meisjes Onder 14 (MU14) wonnen hun beslissingswedstrijden. Dames en Heren 1 vergooiden helaas hun kampioenschapskansen; zij verloren.

Vrijdagavond speelden de jeugdige basketballers van JU14 op neutraal terrein (Waddinxveen) hun beslissingswedstrijd tegen BS Leiden. "Die wedstrijd leek al vroeg binnen te slepen", vertelt coach Tim van den Bogaard. "In het derde kwart kwam Leiden echter terug, waardoor we vol aan de bak moesten. Gelukkig hebben we dat gedaan en zijn we nu kampioen. Ik ben trots, we hebben een mooie prestatie neergezet."

Gisteren speelde MU14 in Oud-Beijerland tegen River Trotters. Die wedstrijd ontpopte zich tot een heuse thriller, zagen coaches Matthijs van den Beukel en Kees Brugman. Eerstgenoemde vertelt: "Na de bekerwinst van vorige week was ik benieuwd of we ons niveau nog een keer zouden halen. Beide teams bleken enorm aan elkaar gewaagd. Met nog twee seconden speeltijd stond het 61-61. Toen kreeg Leila van der Beek een vrije worp toegekend, waarvan ze er één benutte. Dat was genoeg. Het team stond op zijn kop."

Ook Dames 1 en Heren 1 speelden gistermiddag beslissingswedstrijden. De dames speelden zelfs een mini-toernooi, omdat zij met twee andere teams gelijk waren geëindigd. De eerste wedstrijd, tegen Waterdragers, werd met 42-33 gewonnen. Lokomotief, de andere ploeg, won ook van Waterdragers. Vervolgens verloor Stars ruim van Lokomotief (52-40), waardoor de Rijswijkse dames als winnaar naar huis gingen.

Om half tien startte de wedstrijd van Heren 1 tegen BV Fairmount. In de competitie waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Beide wonnen thuis, maar de marges waren telkens ongeveer tien punten. In Waddinxveen bewees Westland Stars middels goed spel en veerkracht (de ploeg kwam diverse keren terug van een achterstand) zijn bestaansrecht in de tweede rayonklasse, maar de winst ging naar Fairmount: 73-62.

Voorzitter Peter van den Beukel sprak van een geslaagd weekend. "We hebben de ambitie om basketbal in het Westland voor iedereen bereikbaar te maken, maar ook om elk jaar minimaal vier kampioenen af te leveren. Dat is ook dit jaar weer gelukt, doordat U10 en Heren 4 al kampioen werden. Ik ben trots op onze kampioenen en wat betreft de eerste teams zijn we optimistisch over hun toekomstige kansen. Beide teams ontwikkelen zich en dat levert op termijn ongetwijfeld succes op."