Westland Stars

Shoot for the Stars

Dames 1 verslaat FFF en verstevigt koppositie

In een spannende clash tegen FFF uit Hendrik Ido Ambacht is Dames 1 als winnaar uit de bus gekomen. De basketbaldames wonnen thuis met 60-57.

Na de winst van vorige week, toen in een dijk van een wedstrijd de voormalig koploper Waterdragers werd verslagen, grepen de Westlandse basketbalsters verdiend de leiding in de eerste regioklasse. Tegen FFF wachtte de ploeg echter een aardige uitdaging: uit werd met drie punten verschil verloren. En hoewel FFF één na laatste staat, speelt de ploeg zeker geen slecht basketbal.

Aanvoerster Marloes Valstar onderkent de kwaliteiten van FFF. "Ze hebben het ons uit erg lastig weten te maken", zegt ze. "Vandaag wisten we echter een goede verdediging neer te zetten. We pakten veel rebounds en wat vooral hielp was dat we eind tweede kwart van aanvalspatroon wisselden. We wilden de vleugelspeelsters meer ruimte geven en gingen meer inside werken. Dat lukte goed, we gingen met zeven punten voorsprong de rust in."

FFF kwam daarna nog terug in de wedstrijd. "We wonnen het derde kwart nog wel, maar het vierde ging naar de tegenstander",  vertelt Valstar. "FFF ging ineens goed in de wedstrijd zitten en rook kansen. Misschien gingen wij ook wel slechter spelen; het was denk ik een combinatie van factoren. Daarnaast viel Hanneke Christoffels uit met een enkelblessure, dat kunnen we nu echt niet gebruiken", vertelt de Naaldwijkse aanvoerster.

Bij Westland Stars Dames 1 wordt door coach Alphert Blackman al sinds het begin openlijk over het kampioenschap gepraat. Nu komt die ambitie akelig dichtbij. Valstar: "We hebben het compleet in eigen hand. Dat geeft een goed gevoel. Nog drie wedstrijden: we hebben er vertrouwen in dat we die gaan winnen." Hanneke Christoffels lijkt voorlopig uitgeschakeld; tijdens de eerstvolgende wedstrijd, 6 april uit tegen BV Juventus, zal ze in elk geval niet meespelen.