Westland Stars

Shoot for the Stars

Geen stunt Westland Stars tegen S.B.U.

Westland Stars heeft zaterdagavond in de laatste wedstrijd van het seizoen niet kunnen stunten tegen S.B.U. uit Utrecht: 83-54.

Hoewel het voor de rangschikking niet meer uitmaakte - vorige week werd al duidelijk dat Westland Stars als vierde eindigt - wilden de Westlanders zich revancheren voor het fikse thuisverlies. De Westlandse basketballers konden lange tijd goed mee met S.B.U. en stonden na het eerste kwart zelfs voor. "Vervolgens was het stuivertje wisselen",  vertelt aanvoerder Stefan van den Beukel. "Bij aanvang van het slotkwart was er een achterstand van vier punten, dus we hadden geloof in een overwinning", zegt hij.

"De scheidsrechters floten echter enorm streng, hoewel ze dit wel aan beide kanten deden. Wij waren echter maar met zeven man en S.B.U. met twaalf. Dus toen in het vierde kwart drie mensen naar de kant moesten wegens vijf persoonlijke fouten en er ook iemand geblesseerd raakte, moesten wij met 3,5 man de wedstrijd uitspelen. S.B.U. heeft toen het gat geslagen."

De 's-Gravenzandse basketballer is desalniettemin over prestaties die zijn team dit seizoen geleverd heeft. "We hebben de wedstrijden gewonnen die we moesten winnen - en ook enkele wedstrijden waarvan niemand had verwacht dat we die zouden winnen. We hebben er hard voor gewerkt en de vierde plaats is dan toch een mooie prestatie."