Westland Stars

Shoot for the Stars

MU16.1 zet zegereeks voort tegen River Trotters

MU16.1 heeft zaterdag met 41-55 gewonnen van River Trotters. Het door blessures geplaagde combinatieteam van de Westland Stars en de Green Eagles won voor de vierde keer op rij, ondanks het ontbreken van Leila van der Beek en Kaja van Zeijl.

Op voorhand beschikte het combinatieteam over een langere ploeg. River Trotters speelde echter thuis en heeft een enthousiast en technisch team.

De 7 vrouwsselectie van de "Green Stars" combinatie begon weifelend aan de wedstrijd. Tot 6-6, na 5 minuten, hielden de teams elkaar in evenwicht. Een tussensprint in de resterende 5 minuten zorgde er voor dat het kwart werd afgesloten met een 8-14 voorsprong. In het begin van de 2e periode was River Trotter Lisanne Schoon moeilijk af te stoppen. Zij mocht maar liefst 10 vrije worpen nemen in de eerste 5 minuten en de Stars incasseerden dus veel persoonlijke fouten. Gelukkig voor de bezoekers bleven 7 vrije schoten onbenut maar om de foutenlast niet te groot te laten worden liet coach Kees Brugman zijn ploeg overschakelen naar een zoneverdediging en langzaam maar zeker werd de voorsprong groter. Ruststand 18-30.

Na de pauze werd de voorsprong vergroot tot 20-37 en halverwege het kwart leek de wedstrijd beslist. Vanaf dit moment begon de Starsploeg echter vermoeidheidsverschijnselen te vertonen. River Trotters profiteerde en kwam terug in de wedstrijd. Weer schakelde de bezoekers over naar een zone maar tot de periodeonderbreking zonder effect.

Pas in de 4e periode, welk begon bij 30-39, ging het weer beter met de combinatieploeg. Echter niet nadat het verschil was teruggebracht tot 32-39. Danica Iqnjatovic bracht de score weer op gang gevolgd door punten van Eva Kerkhoven. Belangrijk in deze fase waren ook de scores van GabriĆ«la Uitterlinden die met enkele fysiek krachtige drives haar punten maakte. Het verschil kwam hierdoor weer boven de 10 punten en de overwinning kwam niet meer in gevaar. De sportieve wedstrijd eindigde ten slotte in een 41-55 overwinning voor de Greenstarsploeg.  Helaas kende de wedstrijd ook een vervelend moment toen River Trotter speelster Romy van Heteren een, op het oog, vervelende knieblessure op liep. Hopelijk valt de schade bij nader onderzoek mee.

Bij de "Green Stars" scoorde Eva Kerkhoven vandaag 17 punten terwijl ook Josje Ruinard in de dubbele cijfers kwam (14).