Westland Stars

Shoot for the Stars

MU16.2 sluit seizoen af met drie verlengingen

Hoewel MU16.2 al kampioen was, is de slotwedstrijd tegen Zoebas ontaard in een thriller. Na drie verlengingen was de eindstand 61-63 voor de Westlands-Maasluisse combinatie.

Doordat het Rotterdamse RZ vorige week niet naar Maassluis was gekomen was het team van de samenwerking al ongeslagen kampioen geworden maar in de laatste wedstrijd tegen Zoebas in Zoetermeer moest worden aangetreden zonder de geblesseerde Lone Brandon. Ook versterking Josje Ruinard uit mu16-1 kon niet meespelen en zo gingen 7 meiden in het Green Eagles groen van start. Jacky de Wit, Sanne Lijnse, Fatma Dutar, Randa Basheer en Nienke Deurwaarder, die eerder de dag al haar minuten in mu16-1 had gespeeld, begonnen aan de wedstrijd en deden dit goed. Het eerste kwart werd afgesloten met een 8-11 voorsprong.

Ook in de 2e periode leken de bezoekers de betere ploeg maar Zoebas deed goed mee in de score. Randa Basheer en Gabriëla Uitterlinden schoten goed van afstand en bij de pauze was er nog steeds een verschil van 3 punten (23-26).

Na de rust liep de kampioensploeg verder uit. Nienke Deurwaarder ging steeds goed naar de basket en met nog 10 minuten reguliere speeltijd was de voorsprong 31-38.

In het laatste kwart begonnen de 'Green Stars' niet attent. Zoebas scoorde steeds uit vrije posities in de bucket. Dit tot groot ongenoegen van coach Kees Brugman die maar bleef hameren op het verdedigen van de eigen bucket. Nadat de ploeg uit Zoetermeer terug was gekomen tot 38-40 maakte Randa Basheer er weer 38-43 van. Twee minuten voor het eind kwam Zoebas voor het eerst langzij (45-45) en stress nam bezit van de 'Green Starsploeg'. Zeker toen Zoebas 47-45 scoorde. Randa Basheer liet 2 vrije worpen onbenut en gelukkig was er Nienke Deurwaarder die in de slotseconden de stand gelijk bracht met een verlenging van 5 minuten zuivere speeltijd tot gevolgd.

Voor de meeste meiden was een verlenging een bijzondere ervaring en de zenuwen leken bij sommige de overhand te krijgen. Nadat Myrte v Dijk Zoebas met 2 vrije worpen weer op voorsprong had geschoten hield weer Nienke Deurwaarder haar team in de race. Ook zij schoot vanaf de vrije worplijn, toch niet echt haar liefhebberij, de ploegen weer op gelijke hoogte. Gabriëla Uitterlinden leek de overwinning bij 51-53 te hebben binnen geschoten maar weer 2 perfecte vrije worpen van Zoebas (Aimee Boogaard ) deed een 2e verlenging beginnen.

In de 2e verlenging namen de 'Green Stars' een voorsprong. Gabriëla Uitterlinden scoorde 56-55 en Debora Cana bleef keihard werken in de verdediging maar toch nam Zoebas weer een voorsprong. Gabriëla Uitterlinden maakte vanaf de vrije worplijn weer gelijk en Zoebas mocht in de slotminuut de wedstrijd beslissen, ook vanaf de vrije worplijn. Deze druk was te groot voor de Zoebas speelster en er moest voor de 3e keer worden verlengd.

De wedstrijd liep in tijd zo uit dat zelfs de scheidsrechter vervangen moest worden en deze verlenging werd weer geopend met een score van Zoebas. Randa Basheer maakte gelijk waarna Fatma Dutar, na een aanvalsrebound, de bal uit wilde dribbelen maar zich op het laatste moment bedacht om vervolgens 59-61 te scoren. Nadat Zoebas had gemist leek de beslissing te vallen met een laatste score van Nienke Deurwaarder (59-63). Zoebas gaf niet op en weer werd er door de Green Stars verdediging ruimte gegeven voor een score (61-63).Zenuwslopende 25 seconden moesten hierna worden uitgespeeld om ook de laatste competitiewedstrijd uiteindelijk winnend af te sluiten maar het lukte. Nienke Deurwaarder scoorde maar liefst 21 punten en moest daarvoor de gehele wedstrijd spelen. Gabriëla Uitterlinden en Randa Basheer scoorden beide 17 punten.