Westland Stars

Shoot for the Stars

MU16.1 wint van koploper DAS

Nadat MU16.1 al twee keer van DAS had verloren, werd zaterdag weer eens de winst gepakt op de ploeg uit Delft. De Westlands-Maassluise combinatieploeg verkleint het gat met de koploper daarmee tot twee punten.

Leila van der Beek en Kaja van Zeijl ontbraken nog door blessures, maar ook DAS was niet compleet. Mede daarom zette de uitploeg een zoneverdediging neer, terwijl de thuisploeg een combinatieverdediging op het veld zette. Gabriëla Uitterlinden kreeg de taak om de topscoorster van DAS, Evelien Lutje Schipholt, een moeilijke middag te bezorgen, terwijl de overige vier speelsters hierom heen in een zone gingen staan. Of dit concept zou slagen was vooraf de vraag omdat Gabriëla nog amper van ziekte was hersteld.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg maar de 3-2 voorsprong bleef wel erg lang op het scorebord. Pas in de achtste minuut was het Eva Kerkhoven die de score kon voortzetten tot 8-2 en het kwart werd afgesloten bij 8-4.

Daarna liepen de lange meiden van de thuisploeg al snel tegen persoonlijke fouten aan en omdat de ploeg in totaal maar over 7 speelsters beschikte leek hier een gevaar op de loer te liggen. Beide ploegen volhardden in hun verdediging en na 5 minuten was de stand 12-9. Lone Brandon schoot van afstand raak en Danica Iqnjatovic deed dit met een mooie drive naar de basket. Bij rust bleek er een voorsprong te zijn ontstaan voor de 'Green Stars' van 19-11.

Na de pauze was er eenzelfde beeld. Eva Kerkhoven was weer in de ploeg en had het leeuwendeel van de score. Gabriëla Uitterlinden hield de man to man op Evelien Lutje Schipholt goed vol en in het 3e kwart werd de voorsprong zelfs  iets vergroot (33-21)

Ook in het 4e kwart veranderde er weinig. DAS probeerde noodgedwongen nog een pressieverdediging maar dit had weinig effect en met een 10-9 perioderesultaat werd een eindstand bereikt van 43-30. Een lage stand waardoor alleen Eva Kerkhoven in de dubbele cijfers kwam met 15 punten. Gabriëla Uitterlinden kreeg 2 minuten voor het einde een verdiende publiekswissel vanwege haar verdedigende werk.