Westland Stars

Shoot for the Stars

MU16.2 op weg naar kampioenschap

De Westlands-Maassluise combinatieploeg MU16.2 heeft zaterdagavond Zoebas verslagen. In de Wethouder Smithal werd het 71-46.

De "Green Stars" zetten met de zege een belangrijke stap naar het kampioenschap. De combinatieploeg verloor dit seizoen nog maar één wedstrijd en staat nu met acht punten op twee punten afstand van Rotterdam Basketbal, waarvan de Westlands/Maassluise basketbalsters al twee keer gewonnen hebben.

Zoebas, met stevige lange meiden in de ploeg, leek te gaan domineren, totdat de Stars/Eagles vijf minuten voor rust een pressieverdediging neerztten. Zoebas leverde plotseling de ene na de andere bal werd in en telkens was het Gabriëla Uitterlinden die afrondde. Toen de rookwolken waren opgetrokken bleek de ruststand 32-22. Uitterlinden was de enige die dit kwart namens de thuisploeg scoorde.

In de tweede helft veranderde de stand, tot grote ergernis van coach Kees Brugman, in 42-40. De hele veld verdediging werd hierna overboord gegooid en de ploeg kreeg de opdracht om de eigen bucket met man en macht te verdedigen. Dit werkte: de voorsprong werd weer uitgebreid tot 56-41.

Ook in de laatste periode waren de Eagles/Stars de betere ploeg. Fatma Dutar verliet de wedstrijd vijf minuten voor tijd met een volle straflijst, maar de strijd was al gespeeld: 71-46. Gabriëla Uitterlinden was vandaag aanvallend een grote plaag voor de tegenstanders getuige haar 40 punten.

Volgende week kan in de Wethouder Smithal tegen nummer twee BOB een andere belangrijke stap richting kampioenschap worden gezet. Aanvang 19.15u.