Westland Stars

Shoot for the Stars

Titelkansen voor vier teams Westland Stars

De regio Westland is medio april mogelijk vier basketbalkampioenen rijker. Vooral in de U16-leeftijdsklasse zijn kampioenskandidaten.

Binnen de U16-klasse zijn, in samenwerking met het Maassluise Green Eagles, twee meisjesteams actief. Het meisjesbasketbal kan in de regio stevig op de kaart worden gezet, want beide combinatieploegen maken kans op het kampioenschap. MU16.1 heeft afgelopen zaterdag gewonnen van koploper DAS, maar staat nog steeds op twee punten achterstand van de Delftenaren. Zelfs als Westland Stars de laatste drie wedstrijden wint, moet DAS nog steeds minimaal één keer verliezen. Voor MU16.2 zijn de kansen groter: die ploeg is ongeslagen en kan komende zaterdag tegen Zoebas al kampioen worden.

Ook Jongens Onder 16 is ongeslagen en kan aankomende zaterdag kampioen worden. De basketballers hebben een doelsaldo van ruim 200 en spelen zaterdag tegen nummer twee BV Alphia. Bij verlies moet de ploeg de resterende twee wedstrijden winnen om zeker te zijn van het kampioenschap. Titelkansen zijn er tot slot ook nog voor Westland Stars Heren 3, dat een doelsaldo heeft van 394 (!). Het kampioenschap kan op 11 april tegen Green Eagles verzilverd worden.