Westland Stars

Shoot for the Stars

Verrassende overwinning van gekortwiekt MU16.2

De tweede combinatieploeg tussen Green Eagles en Westland Stars heeft zaterdag in de eigen Wethouder Smithal met 44-38 gewonnen van B.O.B. Door de zege kan over twee weken het kampioenschap worden binnengehaald.

Hoewel "Green Stars" MU16.2 koploper is en over twee weken tegen Zoebas kampioen kan worden, was de ploeg tegen B.O.B. zeker niet de favoriet. De ploeg heeft nog niet verloren, maar moest het wel stellen zonder vier speelsters: Josje Ruinard, GabriĆ«la Uitterlinden, Kaja van Zeijl en Debora Cana waren om uiteen lopende redenen afwezig. De uitwedstrijd in Oud-Beijerland was enkele weken geleden maar nipt gewonnen en daarom waren de verwachtingen niet hoog gespannen.

De uitploeg nam snel de leiding in de wedstrijd. Er werd vervolgens aan beide kanten veel gemist en na negen minuten was de stand 2-8 in het nadeel van de Stars/Eagles. Scores van Fatma Dutar en Sanne Lijnse net voor het eind van het eerste kwart brachten de achterstand terug tot 6-8.

In het tweede zette spelverdeelster Lone Brandon met succes het aanvalsspel op. Nienke Deurwaarder en Randa Basheer vonden de basket regelmatig en toen Lone Brandon zelf ook nog ging scoren werd de rust bereikt met een royale 28-17 voorsprong.

Na rust stokte de productie, maar doordat de thuisploeg volhardde in een compacte man to man-verdediging, belette het B.O.B. om het verschil te verkleinen. Bij 31-22 was er weer een productieve periode van Lone Brandon. Van afstand schoot ze zes punten op rij binnen en met nog tien minuten te gaan leek de wedstrijd beslist (38-24).

De vermoeidheid bij de zes "Green Stars"-speelsters was in de laatste fase minuten groot. Tot 44-29, drie minuten voor tijd, hielden de meiden van een ondertussen schoor geschreeuwde coach Kees Brugman het goed vol. In de slotfase kwam B.O.B. terug, maar de tijd redde de thuisploeg en de wedstrijd eindigde in 44-38. Lone Brandon besloot een prima wedstrijd met 14 punten, Nienke Deurwaarder scoorde er 12.