Nieuwjaarstoernooi 2023

Nieuwjaarstoernooi 2023

Zaterdag 7 januari kon voor het eerst in een aantal jaar het nieuwjaarstoernooi van de Westland Stars weer doorgang vinden. Corona heeft de afgelopen twee jaar roet in het eten gegooid, maar tijdens het jubileumfeest werd een ding al heel duidelijk: een toernooi voor de hele vereniging bevalt goed.

Iets meer dan een half jaar na dit jubileum verzamelde er dan ook veertien teams in de Westlandhal om de strijd met elkaar aan te gaan. Het was niet alleen op het veld een gezellige bende, ook waren er de nodige toeschouwers die even een kijkje kwamen nemen. Zo verzamelde er naar schatting ruim 200 oude en nieuwe Stars zich over de dag in de hal.

Veertien teams?!

Voor de organisatie, traditiegetrouw Heren 3, was dit dan ook even puzzelen. Zo veel teams hebben zich de laatste jaren nooit aangemeld, maar al snel was er een passende oplossing bedacht waardoor iedereen de nodige potjes kon spelen. De teams bestonden vaak uit leuke combinaties van jong en oud, maar ook van ervaren tot basketbalgroentjes!

De scheidsrechters moesten hier en daar dan ook even aan de bak om ervoor te zorgen dat de spelregels enigszins werden nageleefd, maar uiteraard bleef het allemaal sportief en gezellig.

Het is goed om te zien dat basketbal weer leeft binnen het Westland, en dat de leden met steeds meer betrokkenheid deelnemen aan alle activiteiten die de vereniging organiseert. 

Grote dank naar de organisatie en iedereen die zich heeft ingeschreven.
Tot volgend jaar!

Foto's door: Reno Torenstra